Foto: TV4, Instagram

Hans Wahlgren godkände att Christina Schollin träffar en ny

Christina Schollin har haft en tid av sorg efter att maken Hans Wahlgren gick bort i våras.

Nu berättar hon mer om Hans sista välsignelse som hon aldrig glömmer.

Det har snart gått ett halvår sedan vi alla nåddes av det sorgliga beskedet om att Hans Wahlgren gått ur tiden. Det var under förra hösten som han fick sin cancerdiagnos och av läkarna fick han höra att han bara hade veckor eller månader kvar i livet. Hans fick dock över ett halvår innan somnade in den 10 maj, med familjen vid sin sida.

Christina och Hans träffades på en tebjudning när de var 19 år. Kärleken sprakade direkt och fem år senare, 1962, gifte de sig. Sedan dess har kärleken bara blomstrat och som resultat har de fått fyra barn som i sin tur gett dem nio barnbarn och även ett barnbarnsbarn.

Genom åren har de båda två haft blomstrande karriärer inom filmen och teaterns värld. Senast är Christina aktuell med teateruppsättningen av Fanny & Alexander på Teater Galeasen i Stockholm – en roll som hon hyllats av bland recensenterna.

Hans Wahlgrens välsignelse för Christina

Sedan Hans gick bort så har Christina Schollin levt ensam, även om hon förstås har en stor familj runt omkring sig. Men att träffa någon ny livskamrat är inget som hon är helt främmande för.

– De får väl ställa sig i kö … Jag befinner mig just nu i en process där jag inser att livet inte behöver ta slut när man har mist sin livskamrat, utan att livet måste gå vidare och att det så småningom kan öppnas en ny möjlighet till ett annat liv, säger Christina Schollin i en intervju med Aftonbladet.

Stjärnan berättar att Hans var helt okej med att hon träffade någon ny efter hans bortgång.

– Jag höll ett tal på Hans begravning som prästen läste upp. Då berättade jag att … Jag kan väl lika bra låta er få höra det. Hans sa till mig mot slutet ”Kan jag få ta med mig dig till himlen, Ninna? Nej förresten, du ska vara kvar där nere. Är det så att du träffar någon trevlig snubbe så bli lycklig med honom, du”. Jag svarade att det får bli hur det blir med den saken, men jag tänker fortsätta vårda ditt minne.

LÄS MER: