Foto: SVT

Erika Åberg och Rickard Thunér hyllas av tittarna

Efter säsongsavslutningen av ”Det sitter i väggarna” säger nu tittarna samma sak om antikexperten Rickard Thunér och byggnadsantikvarien Erika Åberg.

I det senaste avsnittet av ”Det sitter i väggarna” fick vi följa Rickard Thunér och Erika Åberg när de besökte herrgården Hoby Kulle, belägen mitt i Blekinge, i Bräkne-Hoby.

Där träffade de Tove och Benjamin. Men även hästar, höns, tuppar och en katt. I vanlig ordning var det en plats rik på historia, och programledarna undersökte huset.

Rickard Thunér kastade sig in i sökandet efter svar och det var som alltid mycket att bita i. Samtidigt tog sig Erika Åberg an det mer praktiska arbetet.

Så här beskriver SVT avsnittet på sin hemsida: ”I Bräkne-Hoby ligger herrgården Hoby Kulle, där Tove och Benjamin tillsammans med sin dotter Lova undrar över platsens spännande förflutna. Med hjälp av en släktforskare försöker Rickard hitta svar på husets mysterier, medan Erika ser till att herrgården får nytt liv genom sitt renoveringsarbete.”

Tittarna hyllar Rickard och Erika

Det här avsnittet markerade dessutom säsongsavslutningen av ”Det sitter i väggarna” och tittarna var mycket engagerade. I Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook har många delat med sig av sina tankar och rosat programmet. Både innehållet och programledarna har fått lovord, och programmets förmåga att kombinera fascinerande historia med praktisk renovering verkar fortsätta fängsla sin publik.

”Mycket bra program synd det var sista för denna gång hoppas ni kommer tillbaka med nya lika bra program”

”Så fantastiskt bra. Hoppas på flera program framöver”

”Mycket vackert och intressant få veta dess historia, ser fram emot ny omgång program med dessa bra programledare”

”Alltid lika bra. Så härligt med så olika miljöer. Vilka historier”

LÄS MER