Foto: AP Photo/TT, Shutterstock

Chers svåra relation med sonen Elijah

Cher och hennes yngsta son, Elijah Blue Allman, har haft en komplicerad relation i många år. Så här ser den ut idag.

Superstjärnan Cher välkomnade sonen Elijah Blue Allman till världen den 10 juli år 1976. Han är det enda barnet som Cher och hennes dåvarande make Gregg Allman har tillsammans. Elija växte upp med sin äldre halvbror Chaz Bono, och på sin pappas sida har han ytterligare fyra halvsyskon.

Men i takt med att han växte upp har han dessvärre burit på ett stort mörker. Bland annat drabbades han år 2014 av Borreliainfektion, eller Lyme disease som det kallas i USA, och har även kämpat med missbruk, rapporterar People. Och medan Chers andra son, Chaz Bono, ofta får medial uppmärksamhet har Elijah hållit sig lite mer i bakgrunden.

För ett tag sedan skapades det dock rubriker när Chers före detta svärdotter, Marieangela King, hävdade att stjärnan hade anlitat fyra män för att kidnappa Elijah från ett hotellrum i New York City i november 2022, tänkt som ett ingripande för att försöka hjälpa honom med sitt drogmissbruk.

”Man gör allt för sina barn”

Enligt domstolsdokumenten som lämnades in av Marieangela King under hennes skilsmässa från Allman tillbringade de 12 dagar tillsammans i november 2022 innan fyra män påstås ha trängt in i deras hotellrum och tagit Allman. ”Jag fick höra av en av de fyra männen som tog honom att de gjorde det på uppdrag av hans mamma” står det i hennes uttalande.

Cher förblev tyst om anklagelserna men har senare gått ut och kallat dem falska. ”Det ryktet är inte sant,” sa hon i en intervju med People.

När det gäller sin sons kamp mot drogmissbruk tillade hon: ”Jag lider inte av något som inte miljontals andra i USA också gör. Jag är en mamma. Det är mitt jobb – att försöka hjälpa mina barn.”

”Man gör allt för sina barn. Närhelst du kan hjälpa dem, gör du det, för det är vad det innebär att vara förälder. Men det är en glädje, även med hjärtesorg – när du tänker på dina barn, ler du och älskar dem, och försöker finnas där för dem.”

Enligt People ansökte Cher om temporärt förmyndarskap över Elijah i december 2023, med hänvisning till hans drogproblem och mentala hälsa. Elijah å sin sida hävdade dock att han var nykter. I september 2024 nådde de en privat överenskommelse, och Cher drog tillbaka sin begäran. De fokuserar nu på att reparera sin relation och arbeta vidare på att återuppbygga sitt familjeband.

LÄS MER

 

Läs mer om...