Foto: Newsner/SVT

Ny säsong av Tareq Taylors matresa 2025

Tareq Taylor har hyllats stort för SVT-satsningen ”Tareq Taylors matresa,” som han senast gjorde med Tony Irving. Nu kommer stjärnkocken med ett riktigt härligt besked för tittarna som saknat programmet i rutan.

– Jag har varit iväg en gång till med en ny bekantskap, säger han till Nöjeslivet.

Stjärnkocken Tareq Taylor har blivit en otroligt uppskattad TV-profil genom åren och vi har fått se honom i olika format. Han har varit aktuell med många olika program och hyllats stort av tittarna.

Inte minst efter SVT-satsning ”Tareq Taylors matresa” där vi bland annat fick se honom och Tony Irving åka till Storbritannien.

– Jag tyckte det var en spännande möjlighet att få jobba med honom. Det härliga är att Tareq i verkligheten är precis som han är på TV. Den personen man tror han är, den här härliga och fina människan, var helt fantastisk, sade Tony Irving till Nöjeslivet då.

Även Tareq tyckte att det var otroligt att få göra den resan. Han är också glad över att den blev så uppskattad, berättar han när Nöjeslivet får en pratstund med honom.

– Vad kul att det har blivit det, för han har en viktig historia att berätta och jag hoppas att det är många som har sett den och kunnat förstå hur hur svårt det är för personer som kämpar med de frågorna som han har gjort. Att komma ut i en miljö som är så kantad av konservatism och kyrkliga regler som där han befann sig, och vad det hade för påverkan på honom och allting runt omkring honom. Jag tycker det är en viktig lärdom för oss alla att ta till oss, att vi är skapta som vi är.

Säsong 3 av ”Tareq Taylors matresa”

Och för den som saknat att följa Tareqs spännande äventyr i rutan kommer han nu med glädjande besked.

– Det blir en till matresa. Den kommer komma i mars månad nästa år. Jag har varit iväg en gång till med en ny bekantskap nu, säger han.

Vilket land de besökt och vem det är han tagit med på resan den här gången återstår att se. Men en sak är säker- det blir återigen en härlig upplevelse.

– Det är lyxigt att få lov att ta en person med på en på en resa och under sex avsnitt och x antal veckor som man är borta, få lov att dyka ner i var de kommer ifrån, i ett nytt land och dess kultur. Och det är enormt spännande. Det finns ju inte så många andra program som är så djupdykande i i en person, där vi får spendera så mycket tid tillsammans med någon på plats som just i den här resan. Jag tycker det är det är lyx att få göra det, och jag hoppas att de som har varit med har känt att det har varit ett tillfälle där de får lov att vara och visa vilka vilka de är och var de kommer ifrån. Jag tror vi alla har något att lära oss av det.

Här kan du se Tareq berätta mer:

Det kan knappast bara vara jag som ser fram emot det här!

LÄS MER