Foto: Shutterstock

Kate Hudsons pappa Bill har tagit avstånd från henne

Bill Hudson är pappa till välkända skådespelaren Kate Hudson – som gått i sin kända mamma Goldie Hawns fotspår.
Men numera erkänner han varken dottern eller sonen.

Kate Hudson har sedan genombrottet runt millennieskiftet blivit en av Hollywoods mest uppburna stjärnor inom framför allt genrerna drama och komedi.

Det var år 2000 som Hudson blev känd för massorna efter succén i filmen ”Almost Famous” som belönades med två Golden Globes och en Oscar. Hudson själv vann en Golden Globe för sin roll som Penny Lane i filmen. Dessutom blev hon för första gången Oscarsnominerad.

Därefter har biobesökarna fått se henne i rullar som ”Hur man blir av med en kille på 10 dagar”, ”Du, jag och Dupree” och ”Bröllopsduellen”. Hon har också medverkat i tv-långköraren ”Glee”.

Utanför rampljuset har 45-åringen levt i ett äktenskap: mellan 2000–2007 var hon gift med musikern Chris Robinson från bluesrockbandet The Black Crowes. Med honom har hon ett barn.

Sen föll Kate Hudson för en annan artist, nämligen Matthew Bellamy som är sångare i det kritikerrosade rockbandet Muse. Paret fick ett barn tillsammans, men bröt sin förlovning efter ett par år. Sedan 2016 är hon tillsammans med en annan musiker, Danny Fujikawa, och även de har blivit föräldrar ihop. Kate har förklarat att Danny inte älskar att stå i rampljuset. Samtidigt står det klart att hon älskar inte bara sin pojkvän – utan hela hans familj.

– Jag säger alltid att Danny och jag aldrig skulle kunna göra slut eftersom familjen är för bra. Jag vet inte hur det gick till, men det gjorde det, och jag känner mig så lycklig, sade Kate Hudson i en intervju med Today.

Hon växte upp i en riktig skådespelarfamilj. Mamma är Goldie Hawn – pappa heter Bill Hudson. Med den senare har Kate en minst sagt sårig relation.

Kate och hennes bror Oliver Hudson växte upp med mamma Goldies nye partner Kurt Russel som uppfostrade barnen. När Kate och Oliver för några år sen mötte Bill i samband med fars dag skrev sonen ”glad övergivningsdag” i ett inlägg på Instagram. I stället för det brukliga ”glad fars dag”.

Det har lett till att pappa Bill tagit avstånd från både Kate och Oliver.

– Jag hade fem biologiska barn, men nu anser jag mig vara far till tre. Jag erkänner inte längre Oliver och Kate som mina egna, säger Bill Hudson enligt Us Weeky.

Han fortsatte:

– När vi gjorde slut hade hon (Hawn) aldrig ett dåligt ord att säga om mig. Men när Kurt kom in i berättelsen ändrades historien och jag blev den stora stygga vargen. Jag brukade fråga henne ”Goldie, varför baktalar du mig och säger att jag är en frånvarande pappa när det inte är fallet? Hon brukade skratta och säga ”Bill, du vet att det blir en bättre story”.

Enligt Bill Hudson kämpade han för att stanna kvar i barnens liv, men blev motarbetad av deras mor. När sonen Oliver lade ut Instagram-inlägget beskrev han det som en ”dolk i hjärtat” – och det blev för mycket för honom.

– Jag säger nu öppet till dem att jag släpper dem fria. Jag hade fem biologiska barn, men nu anser jag mig vara far till tre. Jag erkänner inte längre Oliver och Kate som mina egna. Jag vill be dem att sluta använda namnet Hudson. De är inte längre en del av mitt liv. Olivers Instagraminlägg var en illvillig och ond attack. Han är död för mig nu. Som Kate. Jag sörjer deras bortgång trots att de fortfarande går här på jorden.

I våras kommenterade Kate Hudson den havererade relationen till sin biologiska pappa.

– Det finns inget nytt där förutom kärlek. Jag älskar honom … Jag övertänker det bara inte. Det är en fråga som sträcker sig 40 år bakåt i tiden, sade hon i en intervju med People.

LÄS MER: