Foto: Pontus Lundahl/TT & Fredrik Sandberg/TT

Kronprinsessan Victorias frisyr: ”Hon har en god smak”

Det händer nästan aldrig att vi får se kronprinsessan Victoria i utsläppt hår.
Nu avslöjar hovfrisören varför.
– För det första så tycker jag nog att hon har en god smak för hur hon vill se ut och med det även hur hon inte bör se ut, säger Peter Hägelstam i Sveriges Radios podcast ”Monarkerna”.

Programledarna Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydow är sedan en tid tillbaka värdar för Sveriges Radios poddsatsning på kungligheter. I ”Monarkerna” får lyssnarna exklusiva inblickar i både den svenska kungafamiljen, men också olika europeiska kungahus.

Blev värvad till kungahuset tredje dagen på jobbet

I det senaste avsnittet gästar en person som står framför allt drottning Silvia väldigt nära – nämligen frisören Peter Hägelstam. Han blev introducerad för drottningen redan tredje dagen på jobbet.

– Det är en stor ära och jag är väldigt ödmjuk över det förtroendet jag fått. Jag började hos Björn Axén för 40 år sen och blev efter tre dagars anställning presenterad för drottningen. Eftersom jag så snabbt blev en del av det arbetet och assisterade Björns blev det sedan naturligt att jag tog över ansvaret när Björn gick bort. Och det är fortfarande väldigt roligt att få jobba med detta, har Hägelstam tidigare berättat för Damernas värld.

Efter Axéns frånfälle i början av 1990-talet och sedan dess har Hägelstam tagit över det tunga uppdraget som kunglig hovleverantör av drottningens stilar. Alltifrån Nobelbanketter till olika officiella uppdrag bär hans signum.

Kronprinsessan Victorias frisyr – beslutet

I podden får Hägelstam också frågan om hur Silvias dotter, kronprinsessan Victoria, ställer sig till sin frisyr. Genom åren har observanta läsare kunnat notera att det är vid ytterst sällsynta tillfällen som Sveriges blivande monark släpper ut sina lockar.

Nu ger Hägelstam oss nycklarna till varför Victoria allt som oftast i offentliga sammanhang har håret uppsatt – till skillnad från exempelvis prinsessan Madeleine som ofta släpper ut sitt blonda svall.

– För det första så tycker jag nog att hon har en god smak för hur hon vill se ut och med det även hur hon inte bör se ut. Det är klart att kronprinsessan har ett lockigt hår, och då tar ju väder och vind hand om det och det kan se väldigt privat ut, lite som vem som helst, vilket hon ju faktiskt inte är, säger Peter Hägelstam i podden ”Monarkerna” i Sveriges Radio.

Han passar på att hylla Victorias look.

– När hon har sin slanka stil och allt det där, då ser jag hennes ögon, kindben och vacker profil. Det ser jag när hon har en helt ren svans, det är bara sådär: Japp!. Hon är vacker i det. Sen finns det tillfällen där man ser henne med ett öppet hår eller privat bild, det kan vara charmigt att se det också, säger Hägelstam.

LÄS MER: