Foto: TV4, Claudio Bresciani/TT

David Batra om kaoset med Anna Kinberg Batra

David Batra är komikern som just nu är aktuell med den nya serien ”First lady” på SVT.

Nu har han berättat mer om kaoset med hustrun efter skandalen.

Lyssna på Rickard Olssons podd ”Hjälp, jag fyller 50” med Kattis Ahlström nedan.

David Batra och Anna Kinberg Batra har varit gifta sedan över 20 år tillbaka och de senaste åren har de bott på Tessinska palatset i Stockholm då Anna haft rollen som landshövding.

Tidigare i år kom det dock fram att Anna Kinberg Batra anställt tre högre tjänstemän, som hon var bekant med sedan innan. Tjänsterna annonserades aldrig ut i förväg på det sättet som är brukligt. I september i år fick hon en efter en utredning lämna sin post som landshövding – därmed har familjen tvingats flytta ut ur det Tessinska palatset.

– Vi håller på att flytta i detta nu faktiskt så det är kaos, det är flyttkaos, säger David Batra till Expressen.

När Anna Kinberg Batra först blev landshövding så började David Batra att spela in en ny serie för SVT. Serien heter ”First lady” och har nyligen haft premiär. I programmet får vi bland annat se hur David axlar rollen som make till någon med en hög politisk ställning.

Skandalen uppmärksammas i serien

När skandalen om Anna kom ut så fattade man beslutet att även ta med det i serien.

– Den är väldigt kronologisk. Det börjar förra våren när Anna tackade ja till jobbet. Och då började vi filma med en gång egentligen med invigning och kungen som fyllde 50 år på tronen. Och sedan så slutar ju serien med denna period egentligen. Så på slutet blev det ju det här drevet och det kommer med, säger David.

Själv kommer David att sakna det Tessinska palatset.

– Jag kommer att sakna den fina trädgården. Vår hund kommer nog sakna den ännu mer. Den är ju väldigt fin. Och jag kommer sakna de som jobbar i palatset. Det är väldigt trevliga människor som nästan blir som en extrafamilj på något sätt. Eftersom man bor där och de är där hela dagarna. Och så kommer jag nog också sakna livet i Gamla stan, säger David Batra till Expressen.

LÄS MER: