Foto: Jessica Gow/TT, Fredrik Sandberg/TT

Prinsessan Sofias dyra klädkostnader

Prinsessan Sofias klädstil är ofta ett hett samtalsämne vid kungliga evenemang, där hennes val av plagg och accessoarer alltid väcker intresse.

Men det som kanske förvånar mest är den hisnande summa pengar hon lägger på sin garderob.

Prinsessan tvekar inte att spendera när det kommer till shopping, vilket återspeglas i en ny rapport från UFO No More, som Hänt tidigare skrivit om.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Modesajten UFO No More sammanställer årligen en uppskattning av hur mycket pengar världens kungligheter lägger på sina garderober. Och nu har de presenterat siffrorna för 2023.

Bland de svenska kungligheterna hamnar prinsessan Sofia högst upp på listan. Men hon återfinns ändå i den nedre halvan av den totala rankingen.

Så mycket spenderade kungligheterna i topp

Den som spenderade mest var prinsessan Charlene av Monaco. Den tidigare olympiska simmerskan spenderade över 4 miljoner kronor på kläder under 2023, med ett genomsnittspris per plagg på nästan 34 000 kronor.

På andra plats hittar vi den brittiska kungligheten prinsessan Eugenie, som spenderade 2,2 miljoner kronor på kläder under 2023. Det är drygt hälften av vad prinsessan Charlene av Monaco la ut.

Eugenie köpte färre plagg, men de var oftast av högre kvalitet, med ett genomsnittligt pris på 77 000 kronor per plagg.

Trea på listan är Kate Middleton, som under 2023 spenderade cirka 1,2 miljoner kronor på kläder. Hon hade ett genomsnittligt pris på drygt 11 000 kronor per plagg.

Prinsessan Sofias dyra klädvanor

En bit ner på listan hittar vi prinsessan Sofia. Enligt UFO NO Mores beräkningar köpte Sofia hela 100 plagg under 2023 där det genomsnittliga priset landade på en summa av 10 000 kronor.

Vad gäller hennes totala kostnad för kläder spenderade prinsessan 843 000 kronor, enligt sajten.

I kontrast till resterande kungligheter kan det verka vara en liten siffra. Men enligt Statistiska centralbyrån spenderar genomsnittssvensken 1 134 kronor i månaden på kläder och skor, vilket på ett år motsvarar 13 608 kronor, rapporterar Hänt.

Det var ingen liten summa det!

LÄS MER:
* Prins Carl Philips gravidgåva till Sofia
* Detaljerna om prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvists flytt till Stockholm

 

Läs mer om...