Agneta Sjödins krav på sin framtida partner

Agneta Sjödin har levt sitt liv som singel sedan några år tillbaka. Men nu kommer programledaren med ett nytt besked om privatlivet – och berättar om ett udda kravet på kärleken.

– Det har varit en sån tanke jag haft, det kanske hade varit lättare, säger Agneta Sjödin i podden ”Hjälp, jag fyller 50!

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

När TV4 startade sina sändningar 1990 var de i behov av ljustekniker och anställde en ung kvinna vid namn Agneta Sjödin. Men hennes liv skulle ta en dramatiskt vändning efter att Adam Alsing, sökte någon att leda TV4:s ”Tur i kärlek” med.

De skickade in Agneta på skämt, men insåg på samma gång vilken talang som hade jobbat bakom strålkastarljusen. Agneta gavs möjligheten att leda programmet och efter det gick hennes karriär i raketfart.

Senare samma år fick hon leda ”Fångarna på fortet”, som har varit ett program som hon med jämna mellanrum återvänt till genom åren. Agneta har även varit programledare för ”Let’s Dance”, ”Gladiatorerna” och ”Agnetas nyårskarameller”.

Idag leder hon ”Älskar, älskar inte” och syns även på somrarna under ”Bingolottos sommarkväll” men hon gör även egna projekt. Bland annat driver hon podden ”Så in i själen” sedan några år tillbaka och har ett nyligen startat ett nytt projekt på Youtube med namnet ”MindGap”.

– Namnet kommer av att på något sätt bygga en bro mellan intellekt, vetenskap, intuition och känsla. Sen är det UFO-case, gamla kända och nya okända, som vi kommer i kontakt med, säger Agneta Sjödin till Nöjeslivet.

Agnetas kärleksliv

På kärleksfronten har Agneta inte haft samma framgång som i karriären. Hon har varit förlovad två gånger och gift en gång, men alla tre stora relationer har tyvärr tagit slut med tiden.

Agneta förlovade sig med artisten Niklas Strömstedt 1997, och tillsammans fick de dottern Maja Strömstedt. Deras förlovning ledde dock inte till äktenskap, och de valde att gå skilda vägar 2001.

Året därpå inledde Agneta en ny förlovning, denna gång med en mindre offentlig relation. Men förlovningen blev kortvarig.

Tredje gången gillt fann Agneta sin ungdomskärlek, Per Alkebäck, 2006. Deras förhållande resulterade i ett äktenskap, men efter tre år valde de att separera.

Agneta har även haft ett förhållande med före detta elitidrottaren Martin Lamprecht. Deras relation varade i ett år innan distansen blev för svår att hantera.

– Det stämmer, det blev för svårt att hålla ihop ett distansförhållande, men vi är vänner, sa Agneta till Aftonbladet när relationen tog slut.

Programledarens kärleksliv uppmärksammades senaste för fyra år sedan. Då presenterade hon en ny kille under nyinvigningen av Östermalmshallen i Stockholm. Agneta dök upp med finansmannen Claes Bahri, som tidigare har varit tillsammans med Dominika Peczynski.

Det blev dock ett kortvarigt förhållande och sedan dess har Agneta legat lågt vad gäller kärlekslivet.

Agneta Sjödin om kravet på nya partnern

När Agneta Sjödin gästar Rickard Olssons nystartade podd ”Hjälp, jag fyller 50!” får hon frågan om vad det är som inte har fungerat i hennes tidigare förhållanden.

– Nu är det ett tag sen jag hade en partner och jag har blivit lite mer försiktig också. Det är inte att jag inte har haft några som presenterat sig, utan jag har haft annat för mig, säger Agneta och skrattar innan hon fortsätter:

– Men vad är det som har gjort att det inte har funkat? Det kan vara olika saker. Det har väl inte klickat hela vägen, men det är jättesvårt att säga. Det är inte så att det har varit fel på någon.

Rickard Olsson frågar om det är det känslomässiga som inte har fungerat, eller om det möjligen är det offentliga livet som har satt käppar i hjulet.

– Det har nog påverkat vilka som har vågat närma sig mig. För vissa är det kanske lättare att närma sig för att de kanske tycker att det är lite spännande att vara vid sidan av mitt ljus. Och för andra kanske tyckt att det är jobbigt och så blir det att man ska försöka förminska sig själv, säger Agneta.

Vidare pratar duon om svårigheterna med att dejta någon i det offentliga ljuset och Agneta delar med sig av ett krav som hon funderat kring.

– Då har jag tänkt, jag kanske ska dejta någon som inte är svensk, som inte har en aning om vem jag är. Det har varit en sån tanke jag haft. Det kanske hade varit lättare, säger Agneta och berättar om ett nytt krav hon tänkt på:

– Kanske ska träffa en irländare, jag gillar ju Irland!, säger Agneta Sjödin.

Agneta Sjödin är redo att träffa någon

För Nöjeslivet kommer Agneta även med ett nytt besked om hur det ser ut i kärlekslivet idag.

– Det är inget att berätta om på den fronten faktiskt, svarar Agneta.

Hon har dock inte stängt några dörrar. Om rätt person skulle dyka upp, säger Agneta att hon skulle vara öppen för att välkomna kärleken igen.

– Det kommer att komma och jag är absolut öppen för det om det är någonting som känns superbra. Så den dörren är aldrig stängd, säger Agneta Sjödin till Nöjeslivet och fortsätter:

– Men jag mår också bra i mitt liv. Då är det bättre förutsättningar för att träffa någon, om man mår bra själv.

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Man måste bara uppskatta Agneta Sjödin!

LÄS MER: