Foto: Fredrik Sandberg/TT, Pontus Lundahl/TT

Kronprinsessan Victorias dyra klädvanor

Klädvalen vid kungliga tillställningar är ofta ett hett ämne, särskilt när det gäller de svenska prinsessorna. Kronprinsessan Victoria hyllas regelbundet för sin stil, och en ny rapport avslöjar nu hur mycket hon faktiskt spenderar på sin garderob – och det är inte lite.

Att världens kungligheter gärna klär sig elegant är ingen nyhet, men många har nog undrat hur mycket pengar de egentligen spenderar på att upprätthålla sin stil.

Modesajten UFO No More gör varje år en uppskattning av hur mycket pengar kungligheter världen över spenderar på kläder. Nu har de offentliggjort siffrorna för 2023, och resultaten är rafflande.

Så mycket pengar spenderar världens kungligheter på kläder

Den som toppade listan över mest spenderade på kläder under 2023 var prinsessan Charlene av Monaco. Den före detta olympiska simmerskan lade över 4 miljoner kronor på sin garderob, med ett snittpris på nästan 34 000 kronor per plagg.

På andra plats kom den brittiska prinsessan Eugenie, som spenderade 2,2 miljoner kronor på kläder under samma år – vilket är drygt hälften av prinsessan Charlenes totalsumma.

Prinsessan Eugenie köpte färre plagg än många andra kungligheter, men satsade på exklusivare kläder med ett genomsnittspris på hela 77 000 kronor per plagg.

På tredje plats på listan över kungligheter som spenderade mest på kläder under 2023 hittar vi Kate Middleton. Hon lade ungefär 1,2 miljoner kronor på sin garderob, med ett genomsnittspris på drygt 11 000 kronor per plagg.

Kronprinsessan Victorias dyra garderob

De svenska prinsessorna hamnar längre ner på listan, men summorna är fortfarande hissnande höga. Enligt rapporten spenderade Victoria totalt 60 853 euro på kläder under 2023, vilket motsvarar 694 861 svenska kronor.

Totalt införskaffade kronprinsessan 162 nya plagg med 130 av dem inkluderade i det genomsnittspris som sajten rapporter om. I genomsnitt köpte Victoria sin plagg för en summa på 5 343 kronor.

I jämförelse med övriga kungligheter kan kronprinsessan Victorias klädkostnader verka blygsamma.

Men enligt Statistiska centralbyrån lägger genomsnittssvensken 1 134 kronor i månaden på kläder och skor – vilket blir 13 608 kronor per år.

LÄS MER: