Foto: TV4

Agneta Sjödins relation till Tilde de Paula Eby

Förra året beslutade TV4 att ersätta Agneta Sjödin med Tilde de Paula Eby i programmet som tidigare gick under namnet ”Agnetas nyårskarameller”. Men efter petningen gjorde Tilde något som förändrade programledarnas relation helt.

– Tilde skötte det där jäkligt snyggt, säger Agneta Sjödin i podden ”Hjälp, jag fyller 50!”

Lyssna på Rickard Olssons nya succépodd här:

Agneta Sjödin är en av TV4:s mest rutinerade programledare men hennes tv-debut skiljer sig från många andras.

År 1992, när kanalen nyligen hade startat sina sändningar, behövde Adam Alsing en kvinnlig kollega i programmet ”Tur i kärlek”. Eftersom de inte lyckades hitta någon som passade, testade de ljusteknikern Agneta Sjödin. Det blev en omedelbar succé.

Senare samma år fick Agneta även möjligheten att ta över ”Fångarna på fortet” tillsammans med Gunde Svan. Idag har de gjort hela 17 säsonger av programmet ihop.

Fler möjligheter dök även upp för Agneta, som bland annat har fått leda tittarfavoriterna ”Let’s Dance” och ”Gladiatorerna”.

Agneta Sjödin blev petad från ”Agnetas nyårskarameller”

Så sent som 2022 ledde Agneta också långköraren på TV4, ”Agnetas nyårskarameller”. I programmet sammanfattade hon årets roligaste tabbar och händelser från kanalen, och bjöd samtidigt tittarna på en festlig kväll fylld med skratt och minnesvärda ögonblick.

Agneta startade ”Agnetas nyårskarameller” redan 1995 och sände programmet i tio år innan hon tog en paus och fortsatte från och med 2012.

Men förra året kom det plötsliga beskedet att hon tvingas lämna programmet efter alla år, och Tilde de Paula Eby tog över.

– Jag fick sparken, säger Agneta i Rickard Olssons podd ”Hjälp, jag fyller 50!”.

Agneta Sjödins relation till Tilde de Paula idag

Men då tog Tilde ett beslut som lade grunden till en fin vänskap mellan programledarna

– Tilde skötte det där jäkligt snyggt. Hon ville verkligen kolla med mig hur det kändes, höra vad jag hade sagt och hur saker hade gått till. Vi promenerade och pratade om livet och åt luncher, berättar Agneta i podden.

De blev bra vänner och Agneta bestämde sig för att även hjälpa Tilde att förbereda sig inför sin debut i programmet.

– Det slutade med att jag peppade henne att göra det, för hon var osäker hur hon ville göra. Vi fick en jättefin vänskap och det kom mycket bra ur det där beslutet från TV4, säger Agneta i Rickard Olssons podd ”Hjälp, jag fyller 50!”

Agneta var även med som gäst i det nya ”TV4:s nyårskarameller” där hon samtalade med Tilde om allt som har hänt i programmet under de många åren som Agneta var programledare.

Vad fint att ni kunde hitta till varandra trots situationen, Agneta och Tilde!

LÄS MER: