Foto: Henrik Montgomery/TT, Warner music

Christina Schollin om jobbet som årets julvärd i SVT

Det börjar sakta men säkert lackas mot jul och om inte allt för länge så ska SVT tillkännage vem som blir årets julvärd.

Ett av de högst tippade namnen är ingen mindre än Christina Schollin.

Lyssna på Rickard Olssons succépodd här:

Årets julvärd är ett av de mest hedersfulla uppdragen man kan få i svensk television. Genom åren har många kända profiler suttit i fåtöljen och gjort oss sällskap genom julaftnarna, även om den mest kända genom tiderna förstås är Arne Weise.

Förra året var det komikern David Batra som axlade rollen som julvärd – och redan nu spekuleras det kring vem som tilldelas uppdraget i år. På olika bettingsidor online så kan man se att oddsen talar för namn så som Carina Berg, Björn Gustafsson och Fredrik Lindström.

På listan över de mest favorittippade namnen så finns även Christina Schollin, som fyller 87 år i december och som underhållit oss genom många årtionden och som just nu är aktuell med teateruppsättningen av Fanny & Alexander. Även dottern Pernilla Wahlgren är ett riktigt toppnamn.

Schollin om rollen

När tidningen Hänt hör av sig till Christina Schollin så tycks det ännu inte som att hon fått frågan, åtminstone enligt hennes egna ord. Huruvida hon hade tackat ja om hon skulle få frågan låter hon vara osagt.

– Det kan jag inte ställning till först jag får frågan. Så det håller jag öppet. Men nej, jag har inte hört någonting!

Dock medger hon att det är spännande att se om hon får frågan eller inte.

– Ja, det är spännande, säger Christina till Hänt och skrattar.

Christina Schollin har faktiskt agerat ”julvärd” en gång. Hon var nämligen med i en reklamkampanj för Warner music förra året, där hon satt i en fåtölj och presenterade julmusik – vilket hon gjorde med bravur!

Vem skulle du helst vilja se som årets julvärd? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!

LÄS MER:

Andreas Weise om Pernilla Wahlgren som årets julvärd i SVT

Kattis Ahlström om att vara julvärd i SVT igen