Foto: TT

Erik Hellqvist kan ha flyttat till Stockholm för sin hälsa

Många höjde på ögonbrynen när det uppdagades att prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist bryter upp och flyttar till Stockholm.

Hans hustru Marie Hellqvist däremot har inte gjort någon flyttanmälan och bor ännu kvar i Älvdalen medan Erik står skriven på en ny kunglig adress.

Men nu menar en erfaren kunglig expert att den oväntade flytten kan ha sina förklaringar.

Prinsessan Sofia Hellqvist har alltid värnat om Älvdalen – den magiska plats där hon kommer ifrån. Här finns hennes familj, föräldrarna Erik och Marie Hellqvist som bott där i många år.

Men familjen står nu inför stora förändringar. Det var i början av oktober som det bekräftades att prinsessan Sofias pappa Erik, numera bor i Stockholm.

När Expressen fick tag på kunglighetens pappa var han kortfattad i beskrivningen av varför han plötsligt valt att flytta.

Han fick då frågan om närheten till familjen varit en faktor i beslutet, så svarade han kortfattat.

– Ja, så är det väl alltid, men jag pratar inte mer om sånt, säger Erik Hellqvist till Expressen.

Hit har prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist flyttat

Och det är ingen dålig bostad som nu Erik Hellqvist numera har flyttat in sina saker i. 75-åringen ska nu vara skriven på en exklusiv adress i centrala Stockholm.

Kungen har ett antal adresser att disponera över i huvudstaden, och därmed kan också kungen rycka in och hjälpa närstående med bostad.

I en tidigare intervju med tidningen Hem & Hyra har stathållare Staffan Larsson berättat om hur det egentligen går till när kungen hjälper till med bostäder.

– Jag beslutar om alla bostäder men i vissa fall diskuterar jag med kungen eller andra ledande personer inom hovet om vem som ska få bostaden, sade ståthållare Staffan Larsson till Hem & Hyra då.

Enligt Larsson är tanken att bostäderna i första hand ska gå till hovets anställda som informeras via det slutna intranätet.

– Hur många år personen har varit anställd inom hovet är viktigt, sedan ser vi positivt på om personen har en bostad hos oss som de kan lämna i byte. Vi väger också in den sökande personens betydelse för verksamheten, eller om det till exempel är viktigt att personen bor nära en specifik fastighet. Men vi tar också hänsyn till privata omständigheter till exempel om den sökande behöver bostaden på grund av skilsmässa och om det finns barn med i bilden. Det är ett pussel att komma fram till vem som ska få bostaden, sade Larsson.

Därför kan Erik Hellqvist ha flyttat

Sedan en tid tillbaka bor alltså prinsessan Sofias pappa Erik i huvudstaden och har möjlighet att få umgås både med sin dotter mer, men också självklart de tre barnbarnen. Dessutom får han möjlighet att finnas på plats och stötta Sofia som just nu väntar hennes och Carl Philips fjärde barn.

Men även om hovet lagt locket på och Erik inte önskat gå in närmare på detaljer kring vad som kan ligga bakom flytten, har kunglig expert sina aningar.

Gabriella Morales-Casas som uttalat sig flitigt i bland annat spanska morgonprogrammet ”Sale el Sol”, som kunglig expert och kommentator tror att flyttlasset kan ha gått av flera anledningar.

I ett mejl till Nöjeslivet pekar hon ut en faktor som skulle kunna vara avgörande. Hellqvist kan ha flyttat av hälsoskäl.

”Jag är inte så insatt kring prinsessan Sofias familj, men hennes far kan ha någon sjukdom eller önskat flytta på grund av hög ålder, vilket är de främsta anledningarna till att ens föräldrar flyttar närmare sina barn. Han kanske bara vill njuta av tiden med sina barnbarn”, skriver hon.

Gabriella påpekar samtidigt att det är märkligt att Eriks fru Marie, och Sofias mamma inte flyttar med.

”Det är konstigt att hennes mamma inte följer med, men Sverige är inte kanske så stort för att de ska känna sig åtskilda på grund av avstånd. De kan lätt flytta från stad till stad tror jag”.

Vi önskar hela familjen allt gott. Ta hand om er!

LÄS MER: