Foto: TV4

Seinabo Sey tolkar Arja i ”Så mycket bättre”

När Seinabo Sey gjorde det ”förbjudna” i ”Så mycket bättre” fanns det egentligen bara ett sätt det hela kunde sluta på. Hon bekräftade precis det vi alla anat redan innan.

Detta är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

Säsongen av ”Så mycket bättre” är i full gång, och under söndagen är det dags för det fjärde avsnittet. Som vanligt har vi ett begåvat och spännande gäng artister som slagit sig ner på Grå Gåsen, där de bjuder på unika tolkningar av varandras låtar och ger oss stunder som går rakt in i hjärtat. Några tårar har redan fallit – och det är bara början.

Det finns låtar som har en alldeles särskild plats i många svenskars hjärtan. Melodier som framkallar känslor och går rakt in i själen. En sådan låt är utan tvekan Jag vill tacka livet av Arja Saijonmaa. En tidlös klassiker som kan beröra vem som helst och som inte är enkel att göra om.

”Hoppas inte hon tycker att jag har hybris”

När Arja själv är med i programmet kan man förstå om vissa artister inte vågar röra vid den. Låten kräver både respekt och mod – förväntningarna är skyhöga, och en sådan tolkning lämnar inte rum för misstag. Men en av årets deltagare var modig nog att anta utmaningen.

– Jag har hört att Arja har frågat runt, om någon ska våga ta sig an den här, så jag hoppas inte hon tycker att jag har hybris nu när jag försöker, säger Seinabo Sey inför sin tolkning.

Och när hon väl river av den… ja, då bevisar hon, precis som vi anat, att hon är den perfekta personen för att göra det. Med sin vackra röst, mäktiga scennärvaro och otroliga musikalitet tolkar hon låten med både precision och stor respekt.

Resultatet? Ett magiskt ögonblick som gav åtminstone mig gåshud. En sak är säker – Arja var mer än nöjd med resultatet. Återigen briljerar Seinabo på scenen och påminner oss om att hon har en av Sveriges absolut bästa röster.

Det är precis den här typen av ögonblick som gör ”Så mycket bättre” så speciellt.

Vad tycker ni om det här? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!

LÄS MER