Linnea Nord svarar efter tittarnas kritik i ”Bonde söker fru”

En av de fyra tjejerna på mjölkbonden Isak Johanssons gård är Linnea Nord. Trots att hon verkar ha varit en av Isaks favoriter sedan starten har hon blivit kritiserad av tittare för sin inställning till livet på gården.

Men nu kommer Linnea med ett eget svar på kritiken.

Jag är öppen för att lära mig och anpassa mig till livet på en gård. Det är ett sätt för mig att visa stöd och engagemang för den jag är tillsammans med”, skriver Linnea i ett sms till Nöjeslivet.

Nu har vi kommit förbi de inledande avsnitten av ”Bonde söker fru”, och bönderna har valt ut sina fyra favoriter som får stanna kvar och dejta vidare på gården.

En av mjölkbonden Isak Johanssons utvalda brevskrivare är Linnea Nord, som hittills har gjort ett starkt intryck. Redan innan brevskrivarna träffades på Sundbyholms slott hörde Isak av sig till henne, efter att ha blivit ”helt golvad” av hennes brev.

Deras dejtande fortsätter att utvecklas åt rätt håll, och den här veckan får vi följa Linneas liv som inneboende på Isaks gård i Algutsrum på Öland.

Kritiken mot Linnea Nord efter orden om gårdslivet

Men trots att Isak har ett öga för Linnea, har tittarna inte varit lika övertygade. I onsdagens avsnitt fick vi se Linnea vara rädd för Isaks kor och hon sade även att hon inte ”drömmer om gårdslivet” – vilket fick många tittare att rasa.

Flera av dem menade att hon inte borde vara med om hon inte klarar av livet på gården, och kommenterade sin ilska i ett inlägg på Newsners Facebook.

Varför bjuder han in henne när han vet att hon är rädd för djur. Och hennes uttalande ”lantliv inget för henne”, skriver en tittare.

Bara att packa väskan och åka hem då har hon inget där att göra då hon ej förstår att alla sysslor och djur ingår ju om det blir han och hon…

Lite konstigt att söka till ”Bonde söker fru” när hon är rädd för djur. Vill man ha en bonde så följer liksom djuren med på köpet

Linnea Nord svarar på kritiken

Linnea har dock en annan syn på saken. I ett sms till Nöjeslivet förklarar hon varför hon valde att söka till programmet och hur hon ser på gårdslivet som en del av att bygga en framtid tillsammans, snarare än något som måste vara ett mål i sig från början.

Jag sökte till Bonde söker fru för att hitta en livspartner. För mig handlade det inte om var min framtida partner bor eller vilket yrke han har, utan om att hitta rätt person att dela mitt liv med,” skriver Linnea och fortsätter:

Jag tror på att man kan känna sig hemma var som helst, så länge man är med rätt person. När jag såg Isak kände jag att det kunde finnas en chans till något fint mellan oss, och därför ville jag ge det en ärlig chans.

Hon berättar vidare att samtalen med Isak under programmets gång har gjort henne ännu mer säker på att de kan fungera som par.

Under gruppdejten fick vi dessutom möjlighet att prata om våra visioner för framtiden, och jag upplever att vi faktiskt har en väldigt lik syn på vad vi vill framåt. Isak var också tydlig med att han inte letar efter någon att driva gården med som en kollega, utan någon att komma hem till och dela livet med. Att vara ”bondefru” kan betyda olika saker beroende på bonden, men min bild av att eventuellt bli Isaks partner handlar om att dela livet med honom.

Linnea om vardagen på gården med Isak

När det kommer till hennes kommentar om att hon ”inte drömmer om gårdslivet” menar Linnea att det är något som kan komma med tiden, och att hon har lärt sig mycket under sin tid i ”Bonde söker fru”.

Jag har ingen specifik dröm om att bo i stan heller – min dröm är att hitta rätt person att dela mitt liv med, och med honom kan jag känna mig hemma oavsett om det är på landet eller i en stad,” skriver Linnea till Nöjeslivet och fortsätter:

Att flytta in på gården och prova på bonde-sysslorna har varit både spännande och roligt! Även om jag inte haft någon specifik dröm om gårdslivet, betyder det inte att jag inte kan trivas där.

Linnea avslutar:

För mig handlar det mer om att vara med rätt person och stötta honom i hans vardag och jobb. Jag är öppen för att lära mig och anpassa mig till livet på en gård – det är ett sätt för mig att visa stöd och engagemang för den jag är tillsammans med.

Om Linnea blir den som får Isaks hjärta återstår att se!

LÄS MER:

 

Läs mer om...