Melodifestivalen tappar tittare – efter folkets besvikelse: ”Mycket bättre förr”

Melodifestivalen har tappat tittare. Den tredje deltävlingen, som sändes från Luleå under lördagen, sågs av 2,6 miljoner, vilket är 300 000 färre än samma deltävling i fjol.

I sociala medier har flera uttryckt sitt missnöje över låtarna, men också manuset hos programledarna.

”Håller med! En himla cirkus är vad det blivit. Det finns ju bra låtskrivare och artister.”, lyder en av många kritiska kommentarer.

Enligt preliminära siffror från MMS så har Melodifestivalen tappat hundratusentals tittare, och är nere på de sämsta siffrorna sedan 2010.

Hedenström om Mello: ”Fruktansvärt tråkigt”

Anledningen finns det inget facit på, men en av de som uttryckt sitt missnöje med Mello-festivalen är tidigare vinnaren Claes-Göran Hederström.

– Det är ett fruktansvärt tråkigt arrangemang, säger tidigare Melodifestival-vinnaren till Newsner, och många av läsarna är beredda att hålla med.

”Ja fy fasen något så otroligt tröttsamt och tråkigt. I stort sett samma dunk dunk och detta ylande. Förstår inte när det produceras så mkt bra musik annars. Ett program räcker. Det låter likadant ändå. Usch😭😢tur att det går att byta kanal….”, skriver en i sociala medier.

Melodifestivalen 2020
Programledarna Linnea Henriksson, David Sundin och Lina Hedlund under ett mellannummer under deltävling tre av melodifestivalen i Coop Norrbotten Arena i Luleå. Foto: Pontus Lundahl/TT

”Jag håller med honom, lyssnar inte längre på det, var mycket bättre förr”.

Melodifestivalen var bättre förr?

”Håller med Claes-Göran. Det var mycket bättre förr. Det är många år sedan jag tittade på Melodifestivalen”, skriver en tredje.

Långt ifrån alla delar dock åsikten om att Melodifestivalen inte är bra.

”Trevligt med musikprogram som omväxling till allt negativt som händer i våldssamhället…vi människor behöver uppmuntran via musik!”

Vad anser du om Melodifestivalen nu och då? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.