Mia Skäringers starka avslöjande – om övergreppen och våldtäkten

Mia Skäringer är en av Sveriges största och mest älskade komiker. Men hon hyllas inte enbart för att hon får så många att skratta. Som ung var hennes liv fyllt av en hel del mörka upplevelser, bland annat sexuella övergrepp. När hon gästade Skavlan öppnade hon upp sig om hur hon använder de hemska minnena till att hjälpa andra.
– För vissa historier är av så allvarlig sort att jag känner att jag vet inte vad jag ska göra med det här. Ska jag ringa polisen eller ska jag kontakta någon kvinnojour eller vad ska jag göra när det hamnar i mitt knä? säger hon i programmet.

Många som blivit utsatta för sexuella övergrepp eller en våldtäkt kan känna skam eller rädsla för att inte bli trodda. Därför lider många i tystnad, i hopp om att det ska finnas någon därute som ska förstå. Det vet komikern och skådespelaren Mia Skäringer, som våldtogs när hon var 16 år.

Får två till tre meddelanden om dagen

I fredagens Skavlan öppnar Mia upp sig om de hemska upplevelser som ärrat henne, som hon nu använder till att ge råd åt andra utsatta.
– Och jag får ju mycket av allvarligare sort som handlar om misshandel, våldtäkter, övergrepp och psykisk misshandel. Kanske ja, upp till två tre meddelanden varje dag från någon som lever i en relation där den blir utsatt för någon form av våld. Eller någon som har varit med om ett övergrepp eller som bor i ett skyddat boende, säger hon i programmet.

Hjälper andra

Nu hyllas MIa av tusentals över hela nätet, för att han genom sina berättelser finns där för andra.
– Jag vet inte om man känner att i och med att jag har berättat om vad jag varit med om är det ganska skönt att berätta för någon, och då är jag ju tillgänglig där.

Mia Skäringer är en bra förebild för kvinnor. Förutom att hon sätter ett leende på mångas läppar så förespråkar hon öppenhet och äkthet. Dela gärna för att hylla henne.