SVT:s gest för att hålla alla ensamma sällskap – tar tillbaka hallåorna i rutan efter alla år

Här är SVT:s drag – för att göra tittarna sällskap i dessa tider.

Efter åtta år tar kanalen nu tillbaka sina hallåor i rutan.

Det var år 2012 som SVT beslutade sig för att skrota sina hallåor i bild. Fram tills dess hade en programpresentatör tagit emot tittarna i bild, och berättat vilka program som kanalen hade att erbjuda för dagen. Detta skedde som bekant mellan alla dessa program.

Men för åtta år sen skrotades hallåorna av SVT – och ersattes av röster i rutan som berättat vad som är på gång i tv mellan programmen.

Nu – i rådande coronatider – har public service-bolaget beslutat att ta tillbaka sina hallåor i rutan! Från och med nästa vecka får tittarna åter sällskap av trevliga presentatörer i bild.

– Det ska bli trevligt att hålla min mamma och alla andra trogna SVT-tittare sällskap under dagarna. Jag har saknat den här rollen och tycker beslutet är klockrent, säger Jovan Radomir, som tidigare i år förövrigt programledde den serbiska uttagningen till Eurovision Song Contest.

Han får sällskap av Rita Papaconstantinou.

Jovan Radomir och Rita Papaconstantinou. Foto: SVT

”Båda två är både välkända röster och ansikten för vår publik och kommer tillfälligt att presentera programmen under dagtid i SVT1”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

– Det känns självklart att visa våra tittare att vi finns nu i tuffa tider när önskan om sällskap dagtid har efterfrågats. Vi har alla hjälpts åt för att kunna införa ett dag-hallå med kort varsel och jag är stolt över att få vara en del av det arbetet, säger Ritza Papaconstantinou.

Hurra! Så roligt och trevligt med hallåor i bild igen i dessa tider. Dela om du tycker SVT:s beslut är rätt!