Lisa Nilsson sjuk – isolerad i hemmet: ”Oberäkneligt”

Seglivat och ansträngande.

Den prisade artisten Lisa Nilsson sitter isolerad i hemmet med sjukdom, förklarar hon själv i sociala medier.

– Upp och ner går det, skriver Lisa Nilsson.

Lisa Nilsson, 49, slog igenom med dunder och brak i början på 1990-talet. Genombrottsskivan ”Himlen runt hörnet” såldes i hela 450 000 exemplar i Norden – och Nilssons speciella och coola stämma prisades på alla galor.

Tillsammans med artistkollegan Mauro Scocco täljde Nilsson guld i inspelningsstudion och gav oss klassiska hits som ”Varje gång jag ser dig” och ”Himlen runt hörnet”. Senare på sommaren 1992 turnerade hon i hela Sverige med Tomas Ledin och Eva Dahlgren.

Artisten Lisa Nilsson.
Artisten Lisa Nilsson i Allsång på Skansen 2013. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Sedan dess har Lisa Nilsson etablerat sig som en av våra riktigt stora röster inom pop, jazz och visa. Hösten 2015 var hon en av artisterna i TV4:s ”Så mycket bättre” tillsammans med bland andra Sven-Bertil Taube och Niklas Strömstedt. Nilsson har utöver sin framgångsrika solokarriär också haft roller i musikaler och filmer.

Lisa Nilsson sjuk – isolerar sig i hemmet

Men just nu blir det inte mycket rampljus för Lisa Nilsson.

Hon berättar själv att hon valt att sätta sig i hemmakarantän på grund av sjukdom.

”Många vilstunder blir det. Jag trodde tex att det var dags att plantera om krukor nu när man ändå… Men det var att ta i, som man säger”, skrev hon på Instagram för ett par dagar sedan.

Hon fortsätter:

”Upp och ner går det. Och det på lynnigt manér. Oberäkneligt och seglivat virus är det oavsett Covid, andra Coronor eller vad det nu är. Sådant kommer vi aldrig att få veta. Får man anta”, skriver Lisa Nilsson på Instagram.

Omkring 10 dagar i enskildhet

På onsdagen beskrev Lisa Nilsson att hon varit lite aktiv, och att hon räknat till tio dagar i enskildhet.

”Orkade ta tag i överfulla återvinnings-kassar; kompostering, sortering.. Dumpat och klart i därför avsett sopsorteringsrum. Ett friskhetstecken! Helt slut nu. Jag orkade även laga den havererade byrån”, skriver hon på sin Instagram.

Lisa Nilsson läser dikter i karantän – hyllas av fansen

Samtidigt bjuder Lisa Nilsson in sina fans till sitt kök där hon läser dikter varje dag. Dessa videosnuttar har blivit mycket uppskattade av folk som lämnat tusentals gilla-markeringar och flera uppmuntrande kommentarer under klippen. Ta en titt i spelaren här nedan eller gå in på Lisas Instagram:

Krya på dig, Lisa! Vi tänker på dig och minns med värme då du tolkade Taube med den äran i Så mycket bättre. ”Änglamark” med Lisa Nilssons änglalika röst, kan det bli bättre?

Dela gärna vidare och önska Lisa en snar tillfriskning!

 

Läs mer om...