Peter Harrysons glädjebesked efter tuffa sjuktiden – så här ser han ut i dag: ”Jag mår jättebra”

Peter Harryson är äntligen tillbaka igen!

Efter den tunga perioden i respirator mår nu den folkkäre underhållaren bättre än på väldigt länge.

Nu är han redo att inta scenen med ”Originalet på turné” i höst.

– Jag mår jättebra, bättre än vad jag har gjort på många många år, säger Harryson till Expressen.

Det var för 1,5 år sen som Peter Harryson blev inlagd på sjukhus, bland annat på grund av njursvikt och lunginflammation. Detta efter en allvarlig blodförgiftning i benet och hjärtat stannade.

I nästan fyra månader blev han kvar på sjukhus. Men i dag mår han mycket bättre, berättar han i en intervju med Expressen.

Peter Harryson berättar om tuffa sjukdomskampen. Foto: Klädesholmen Seafood AB/Wikimedia commons

– Jag åkte in med lunginflammation, njursvikt och tre fyra andra olika sjukdomar. Sedan stannade mitt hjärta. De fick i gång mig och hade mig inlåst i respirator i tre veckor. De räddade livet på mig, det gjorde de, och det är fantastiskt vad sjukhuspersonalen klarar av. Jag är evigt tacksam. Ett tag tänkte jag att det skulle vara skönt att bara försvinna. Det var inget svårt att dö, mycket enkelt att göra, säger Peter Harryson till Expressen.

”Läkarna sa att det var fel sätt”

Under sin sjukhusvistelse rasade Harryson i vikt, eftersom han inte åt som vanligt. 36 kilo blev det totalt.

Men efteråt har han lagt om sin livsstil, och mår i dag väldigt bra.

– Läkarna sa att det var fel sätt att banta på. Det är inte bra att gå ner så fort i vikt som jag gjorde. Men jag mår jättebra, bättre än vad jag har gjort på många många år. Nu väger jag under 100 kilo och det har jag inte gjort på ett bra tag, säger Peter Harryson till Expressen.

Lagt om livsstilen – mår bättre i dag

Underhållaren Peter Harryson är en hejare på att sjunga! Som här under en julspecial i Bingolotto 1998. Foto: TV4/Youtube

Den skönsjungande programledaren och underhållaren berättar för tidningen att han numer bland annat cyklar en mil varje dag för att hålla sig i form.

– Det är jävligt tråkigt ibland, att sitta och mala på och så händer ingenting. Men nu är jag nere på 17 minuter ungefär och det är riktigt skönt att se resultat – man känner sig duktig efteråt om inte annat, säger Harryson som blev legendarisk tv-underhållare i mitten på 90-talet med SVT-klassikern ”Så ska det låta”.

Egentligen tog Harrysons framgångsrika karriär fart på 1970-talet. Då slog Norrköpingssonen igenom för den breda publiken – framför allt i populära serien ”Hedebyborna”, där Harryson spelade handlarns son Rulle. Han har också varit verksam vid Stockholms stadsteater i tio års tid men det är så klart för ”Så ska det låta” som han gjort sig mest känd.

Och nu är han återigen redo att kliva fram i rampljuset – med en helt ny turné!

Peter Harryson som programledare för ”Så ska det låta” på 1990- och 2000-talet. Foto: SVT/Youtube

Under våren skulle han egentligen ha varit aktuell med en turné tillsammans med sina parhästar från ”Så ska det låta” – Anders Berglund och Robert Wells – under namnet ”Originalet på turné”. I samband med detta togs bland annat flera nya pressbilder på trion!

Peter Harryson aktuell med Berglund och Wells-turné i höst

Foto: Rosa Sundahl/pressfoto

Men till följd av coronapandemin har den skjutits upp och kommer i stället att genomföras i september.

”Turnén kommer att flyttas fram med start den 17/9 till den 30/9”, skriver arrangören på hemsidan där all info finns.

Foto: Micael Engström/pressfoto

Vi önskar Peter Harryson, denna mångsidige underhållare, ett stort lycka till med turnén och allt annat framöver!

Dela gärna vidare om du också blir glad av att se Harryson på scen igen!