Tv-doktorn Mikael skulle fått fira jul ensam – om det inte vore för Tilde de Paulas envishet

Julen är snart här och det betyder för många kärlek, gemenskap och värme! Men alldeles för många därute tvingas fira i ensamhet – utan julklappar, gäster eller ens en julstjärna i fönstret.

För många av dessa människor kan en enkel fråga och inbjudan till någon annans hem betyda otroligt mycket. Kanske blir det ett minne i flera månader eller till och med år framöver. Julen är helt enkelt en högtid som alla förtjänar att få fira tillsammans med någon.

Detta skriver TV4:s folkkära programledare Tilde de Paula Eby under på.

Envisa vänner kan vara irriterande – men de kan också vara räddningen som förändrar allt. Tv-doktorn Mikael Sandström var en av alla människor i landet som hade tänkt fira julen ensam. Men nu slipper han det – tack vare sin kollega Tilde de Paula Eby som är, just det, envis i en strut!

När Tilde frågade honom hur han skulle fira kände han sig tvungen att erkänna att det skulle bli ensam. Då ställde Tilde frågan om och om igen, när kamerorna stängdes av. Mikael har blivit en god vän till både Tilde och programledarkollegan Peter Jihde sedan deras tid tillsammans i Nyhetsmorgon. Sedan 2012 har de firat jul ihop, efter att han gått igenom en tuff tid, berättar han för Allas.

– Det började med att vi hade sänt ett program på julafton, berättar Mikael Sandström för Allas.

Tv-doktorn fortsätter:

– Tilde frågade vem jag skulle fira jul med och jag hummade stammande till svar. Hon fortsatte envist att fråga och när det kom fram att jag skulle vara ensam tvingade hon mig mer eller mindre hem på jullunch, säger Mikael.

Sedan åkte han till programledarkollegan Peter Jihde från ”Nyhetsmorgon”.

– Därefter tomtade jag hemma hos Peter och blev sedan kvar där hela julafton. Det har blivit en fin tradition. Jag tycker det är en otroligt vacker tanke: även om de inte känner mig så väl öppnar de sina hem för mig.

https://www.instagram.com/p/BR5erTtBavo/

Detta är så himla fint gjort! En liten fråga kan betyda så mycket för någon annan, och det är både Tilde, Peter och Mikael levande exempel på! Tack för att ni sprider denna viktiga fråga i juletider. 

Jag önskar er alla en god jul och delar detta vidare med en förhoppning om att alla förtjänar gemenskap och värme i jul!