Sjödin lämnar TV4: ”Känns inte som mitt hem längre”

Agneta Sjödin lämnar TV4, efter 27 år.

Det var i podcasten ”Tv-fabriken” som dem folkkära programledaren berättade att hon inte längre har något kontrakt med kanalen.

”Jag tackade nej till ett program som ledde till att det inte fanns något att knyta upp ett avtal runt på fyran,” sa hon i podden.

Agneta klev in i tv-huset för första gången på 90-talet. Och efter en 27 år lång karriär på TV4 har hon nu valt att lämna.

Det var efter att hon tackat nej till att leda ett program på kanalen som kontraktet mellan dem bröts.

Har fokuserat på sin andra karriär

”Jag tackade nej till ett program som ledde till att det inte fanns något att knyta upp ett avtal runt på fyran. Det var det som ledde till att avtalet som jag haft med dem i många år upplöstes,” säger hon.

De senaste åren har Agneta fokuserat på sin författarkarriär och jobbet som programledare har fått lite lägre prioritet.

Just nu är hon aktuell med boken ”Drömdagboken”.

Foto: Tv4

”Det är som att det inte är mitt hem längre”

”Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre,” säger hon i ”Tv-fabriken”.

Trots erbjudanden från andra kanaler har Agneta alltid varit TV4 trogen. Bland annat erbjöds hon jobbet som programledare för ”Dansbandskampen” i SVT efter att Peter Settman valt att sluta.

Det här vill Agneta göra istället

Nu är Agneta fri från TV4 och har inte skrotat tanken på att återvända till rutan men i en annan kanal. Även om hon inte aktivt söker jobb.

Under årens lopp har Agneta Sjödin setts ibland annat ”Tur i kärlek”, ”Fångarna på fortet”, ”Småstjärnorna”, och ”Let’s dance”.

Agneta Sjödin är en proffsig programledare som varit med i tv-rutan under lång tid. Jag kommer sannerligen att sakna henne. Dela för att tacka henne för den här tiden.