Sjödin stormade ut från galan: ”Det kändes inte tråkigt”

Förra veckan blev det officiellt att Agneta Sjödin lämnar TV4, efter 27 år av trogen tjänst i tv-rutan. Agneta har bland annat förklarat att de starka band hon haft med tv4 inte finns kvar, och under årets stora tv-gala där flera kollegor prisades rusade Agneta ut.
– Det kändes inte tråkigt, säger Agneta Sjödin till Expressen.

 

Agneta Sjödin, 51, har precis lämnat TV4, efter att ha jobbat för kanalen i 27 år. Anledningen var att Agneta tackade nej till att leda ett program som gjorde att det inte fanns någon anledning att förlänga kontraktet, vilket fick Agneta att tappa lusten.

”Jag har varit extremt trogen TV4 och så plötsligt är man inte där längre på samma sätt. Det är som att det inte är mitt hem längre,” sa hon då i TV-fabriken.

Foto: Tv4

Sjödin: ”Tycker det är ganska skönt”

I år är första gången under många år som Agneta inte är bunden till ett avtal med TV4, vilket gjorde att hon inte kände sig tvungen att stanna kvar under årets stora tv-gala Kristallen.
– Jag har inget avtal med dem, jag är fri. Jag sa nej till ett program, och då fanns det inget att knyta upp ett avtal runt. Så det var inget medvetet val, utan det bara blev så, säger Agneta Sjödin och fortsätter:
– Fast jag tycker att det är ganska skönt också att få känna den här friheten. Den har jag inte känt på jättelänge. Det är spännande.

Drog till Gröna Lund istället

Agneta Sjödin anlände till Kristallen i en vacker klänning, men lämnade tillställningen tidigt, efter att hon delat ut ett pris på förgalan. Därefter åkte hon till Gröna Lund och lyssnade på Europe.
– Jag kände att jag delar ut det här priset och njuter av det lilla. Jag hann träffa lite folk. Det kändes inte tråkigt, säger hon till Expressen.

Fina Agneta. En sådan professionell programledare och jordnära person. Dela för att tacka henne för den här tiden.