Foto: Instagram/Wikimedia commons

Shirley Clamps kärlekslycka – sportprofilen är hennes nye pojkvän: ”Vågat visa allt jag känner”

Kärleken spirar för Shirley Clamp.

Nu visar artisten lyckligt upp sin förälskelse.

– Vi träffades helt rätt, säger hon i Nyhetsmorgon.

Artisten Shirley Clamp, 47, slog igenom över en natt när hon i början på 2000-talet tävlade i Melodifestivalen. Bidraget ”Min kärlek” blev en omedelbar hit år 2004 då den glada sångerskan från Viskafors i Västsverige sjöng sig hela vägen till en andraplats i finalen. Vem som vann det året? Lena Philipsson med ”Det gör ont”.

Shirley Clamp hade under flera år dessförinnan bland annat haft många köruppdrag. 2001 sjöng hon bakom den svensk-grekiska duon Antique (med Helena Paparizou) som då kom trea i Eurovision Song Contest för Grekland.

Pandemiåret 2020 drabbades Shirley Clamp precis som de flesta andra artister av uppskjutna spelningar.

Då träffades hon i stället av Amors pilar.

I TV4:s Nyhetsmorgon berättar hon nu om sin förälskelse – ishockeyprofilen Benny Rönnelöw, 45, som bland annat spelat i Hammarby, Boden och Huddinge.

– Jag är dålig på att ta tid till sånt som är jättebra för mig. För det första har jag vågat släppa in och visa, vågat visa allt jag känner och släppa in all kärlek. Det låter kanske klyschigt, men så är det, sade hon i TV4:s Nyhetsmorgon, uppger Allas.

Paret har flera gånger visat upp sin kärlek i sociala medier. För Shirley Clamp blev de inställda spelningarna i stället till tid över med kärleken Benny, som tidigare spelat ishockey i landets näst högsta serie, under det gångna året.

– Jag gillar många bollar i luften och ingen tid över. Då är jag som bäst när det gäller prestation. Vi träffades helt rätt, eller för hans del att träffa mig var det rätt läge. För jag har kunnat landa i kärleken.

Artisten förklarar att de för närvarande inte bor tillsammans – men ses så ofta som möjligt.

– Vi bor inte ihop, så kul ska vi inte ha det. Det går inte så fort, även om det har gått fort på andra sätt med känslor och så. Men vi bor bara 14 minuter från varandra, jag har tagit tid. När jag och Benny träffades första gången frågade han mig om jag hade barn. Och jag svarade att jag har ett barn. Då sa han ”då har du fem barn nu”. Han har alltså fyra barn sedan tidigare, de är så fina. Så fembarnsmamma nu alltså, det är inte illa, säger hon i Nyhetsmorgon.

Shirley Clamp på scen. Foto: Athyllis/Wikimedia commons

Shirley Clamp är aktuell med nya singeln ”Vill göra allting nu”, och artisten beskriver att låten fick sin form sedan hon träffade sin nya kärlek.

Hon är också programledare i Melodifestivalens ”Andra chansen” i SVT1 lördag 6 mars.

Stort grattis till kärleken, Shirley och Benny!