Magnus Ugglas huvudvärk visade sig vara dold sjukdom – talar ut om tuffa beskedet efter läkarnas upptäckt

Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen.

Så heter Magnus Ugglas nya bok som snart kommer ut. I den berättar han bland annat om den oväntade sjukdomen som slutade i en tre månader lång sjukskrivning, skriver Expressen.

”Jag är 63 år – snart pensionär, jag vet – och jag har aldrig ens tänkt tanken på att skriva en bok. Förrän nu”, skrev Uggla i ett pressmeddelande när nyheten om att boken var på gång kom ut, uppger SvD.se.

Magnus Uggla är en av våra folkkära rockstjärnor som genom åren gjort alltifrån Melodifestivalen till turnerat med Håkan Hellström och The Ark.

”Varning på stan” är en låt de flesta nog kan nynna på – och det blev Ugglas genombrottssingel då den kom ut år 1977. Sedan dess har det blivit totalt 17 studioalbum och låtar som ”Ska vi gå hem till dig”, ”Kung för en dag” och ”Dansar aldrig nykter”.

Succé i Så mycket bättre

2012 var Uggla med i ”Så mycket bättre” i TV4 och fick därefter en jättehit med sin tolkning av Olle Ljungströms låt ”Jag och min far”. Totalt låg den på svensktoppen i Sveriges Radio i flera år: Mellan 2012-2016.

Han har på senare år varit aktuell som radiopratare och med sitt egna koncept ”fredagsdrinken” där han bjuder på tips i videoform, som i exemplet nedan, på sin Instagram.

Nu är han aktuell med en självbiografi, med bland annat en del anekdoter från uppväxten.

Sjukskriven i månader

I boken berättar han också om vad som låg bakom den långa sjukskrivningen i början på året. I januari fick han diagnosen Horners sjukdom. 

Sedan början av december spelade Uggla rollen som sopåkaren Dolittle i Kulturhuset Stadsteatern uppsättning av ”My fair lady”.

Men efter att 63-åringen fått ögonsjukdomen fick han ställa in.

– Dolittle är en skön gubbe att spela och My fair lady är en häftig föreställning att vara med i så det är jättetråkigt att inte kunna spela. Men nu måste jag fokusera på att ta det lugnt, säger Magnus Uggla i ett pressmeddelande från Kulturhuset Stadsteatern, och ersattes av Björn Kjellman.

Magnus Ugglas huvudvärk var dold sjukdom

Nu – i nya boken som släpptes på måndagen – skriver Uggla själv att det var en huvudvärk som låg bakom att han fick diagnosen. Han trodde inte det var så allvarligt – men då kom läkarna med beskedet.

”Det var heller ingen vanlig huvudvärk visade det sig. Det var allvarligare än så. Ett bråck på halspulsådern och jag ordinerades vila och blev sjukskriven i tre månader”, skriver Uggla i boken uppger Expressen.

”Så jävlig att jag åkte i väg till doktorn. Och det var heller ingen vanlig huvudvärk visade det sig. Det var allvarligare än så. Ett bråck på halspulsådern och jag ordinerades vila och blev sjukskriven i tre månader. Jag fick ställa in”.

Foto: Wikimedia commons

Dela gärna vidare för att skicka en styrkekram till Magnus Uggla.