Pernilla Wahlgren om stödet från Per Anderssons hustru bakom kulisserna i Melodifestivalen 2021

Stöttning från vänner och familj – och uppladdning tillsammans i tv-soffan.
Nu berättar programledarna Per Andersson och Pernilla Wahlgren om spelet bakom kulisserna på Melodifestivalen 2021.
– Man ”attackerar” ju de närmsta, säger Andersson på en pressträff.

På lördag är det hyllade komikern Per Andersson, 44, och folkkära artisten Pernilla Wahlgren, 53, som tar över som gästprogramledare i Melodifestivalen.

STOCKHOLM 2021026 Veckans programledare Per Andersson och Pernilla Wahlgren vid en presskonferensen inför fredagens repetitioner och helgens fjärde deltävling av Melodifestivalen i Annexet. Foto Janerik Henriksson / TT

De utlovar show, skoj och allvar.

– Vi har väldigt kul ihop, säger Per Andersson under en presskonferens på fredagen.

https://www.instagram.com/p/CLrvhIxJT5r/

Pernilla Wahlgren avslöjar att de även har laddat upp ordentligt under de föregående veckorna – genom att se Melodifestivalen tillsammans..

– Vi har till och med suttit hemma och kollat på Mello tillsammans nu. Vi har tävlat och gissat och engagerat oss i tävlingen, så vi har ju umgåtts även privat. Det är ett bra tecken, säger Pernilla Wahlgren.

Foto: SVT

Vänner och familj har fått tycka till – stödet från Per Anderssons fru

Bakom kulisserna har de testat hur manuset fungerar på både familjemedlemmar och nära vänner. Bland andra tidigare Melodifestivalregissören och numera ”Talang”-profilen Edward af Sillén, 38, har fått säga sitt, berättar Pernilla.

Bakom manusskrivandet i Melodifestivalredaktionen står Michael Mårtensson och Anna Granath.

– Vi har väl bollat idéer med alla. Vi har faktiskt spelat upp och testat lite… Vi har ju manushjälp här så klart som vi jobbat tillsammans med Micke och Anna. Sen har vi testat med både Edward, Linus, Benjamin och din fru, säger Pernilla Wahlgren och tittar på Per Andersson.

Per Andersson bekräftar Pernillas uppgifter om att bland andra hans fru Malin funnits med som ett stöd bakom kulisserna.

– Ja absolut, man ”attackerar” ju de närmsta. Vi har vän-provat på vänner och fått lite respons på detta. Det är därför man har vänner, för att testa manus på dem, annars förstår jag inte varför man ska umgås överhuvudtaget, säger Per Andersson och får Pernilla att skratta.

STOCKHOLM 20180428 Komikern Per Andersson och Malin Carlsson vid nöjesfältet Gröna Lunds öppningsdag 2018. Foto: Jessica Gow / TT

I sociala medier har Wahlgren och Andersson under veckan hintat om vad tittarna kan vänta sig på lördag. Det verkar bland annat bli en sketch med familjetema:

För Christer Björkman, 63, blir det fjärde veckan som programledare – återigen i en ny konstellation på scenen. Tidigare har Lena Philipsson, Oscar Zia och Anis don Demina respektive Jason ”Timbuktu” Diakité varit gästprogramledare under årets schlagersäsong.

Björkman menar att tittarna kan förvänta sig mycket skratt när Per och Pernilla är i farten på lördag.

Foto: SVT

– Det har varit helt underbart. Vi skrattar ju oavbrutet åt de här två pippidårhusen. Det är så roligt och de har en sån fantastisk tajming. De har så mycket skicklighet i sig så att det bara är en fröjd att till och med följa repetitionerna. Det är variationer hela tiden, men fortfarande alltid skärpa. Det är skithäftigt, säger Christer Björnman på pressträffen.

Per Andersson blir helnöjd när han får höra lovorden och vänder sig direkt till den samlade presskåren.

– Det där sista får ni gärna ta med allihop, säger han med sin karaktäristiska göteborgsdialekt och skrattar.

Foto: SVT

Melodifestivalens fjärde deltävling sänds lördag 27 februari klockan 20.00 i SVT1.

Vad tycker du om årets Melodifestival? Ser du fram emot Per och Pernillas show som programledare? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook!