Sorg hos Mandelmanns efter hunden Siris bortgång – fina hyllningen till fyrfotade familjemedlemmen

En vacker och känslosam hyllning till den fyrfotade familjemedlemmen.
Nu berättar Marie och Gustav Mandelmann om känslorna efter hunden Siris bortgång.
– Hon levde sitt eget liv här på hela gården. Sprang runt, upptäckte saker och smakade på saker, säger Gustav Mandelmann.

Det var i höstas som familjen Mandelmanns älskade hund Siri somnade in. Hon blev 15 år gammal.

I säsongsavslutningen av ”Mandelmanns gård” som sändes på tisdagen i TV4, berättade paret om sorgen och saknaden efter den fyrfotade familjemedlemmen.

Foto: TV4

– För några dagar sedan hade Siri en fantastisk dag. Hon sprang omkring här och busade och vi hade jätteskönt. Och så bara, från en sekund till en annan liksom blev hon jättedålig. Hon hade börjat få svårt att andas och sitta upp till och med, säger Marie Mandelmann.

Hon berättar att Siri förmodligen drabbats av en hjärtinfarkt.

– Jag ringde veterinären och hon insåg, och vi insåg, att det fanns ingenting att göra. Troligtvis hade hon fått en liten hjärtinfarkt, och vi var tvungna att ta beslutet att hon skulle få somna in, säger Marie.

Foto: TV4

LÄS MER: Därför försvinner ”Mandelmanns gård” omedelbart ur tablån

Även för Gustav har Siri förstås betytt mycket. Han beskriver Siri som familjens ”hönsvaktarhund” och kan inte ens minnas tiden innan hon kom in i deras liv, för 15 år sedan.

– Det går aldrig in en räv när Siri är i närheten! säger Gustav och fortsätter:

– Hon levde sitt eget liv här på hela gården. Sprang runt, upptäckte saker och smakade på saker. Det var så självklart, och nu är hon borta. Det är verkligen en epok som är över.

Foto: TV4

– Det är något som saknas varje gång man går ut på trappan, säger Marie.

I programmet berättar de för tittarna att de begravt Siri i närheten av den hönsgård hon så mycket tyckte om. Där har de också planerat ett träd till hennes minne. En plats som fortsatt kommer betyda mycket för familjen.

Foto: TV4

– Varje morgon kommer solen att värma upp den backen först, och där ligger hon, för hon älskade att ligga i solen och ta all värme, säger Marie.

Foto: TV4

Så fint gjort av er Marie och Gustav att hedra Siris minne på det här sättet. Jag är säker på att många av oss djurvänner kan känna igen sig i er situation och vi är många som tänker på er.

Foto: TV4

Vad tycker du om årets säsong av ”Mandelmanns gård”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.