Inger Ljung Olssons efterlängtade comeback i Go’kväll – hälsobeskedet efter kampen: ”Min man tycker…”

Här gör Inger Ljung Olsson comeback som programledare för ”Go’kväll”.
SVT-profilen berättar om hälsokampen bakom kulisserna efter den svåra tiden.
– Jag kan nästan leva som vanligt idag, men känner fortfarande av en del, som lite yrsel och svaghet och glömska, säger hon till Aftonbladet.

Inger Ljung Olsson, 53, är tillbaka som programledare i ”Go’kväll”. På onsdagen ledde hon sitt första program sedan hon drabbades av hjärnhinneblödning i somras.

Foto: SVT

– Jag har verkligen sett fram emot att jobba framför kameran. Ett mål när jag var som sämst i min sjukdom var att komma dit, att köra en sändning själv. Jag har lärt mig att det är viktigt med mål i sin rehabilitering och detta var ett för mig, säger Inger Ljung Olsson till Aftonbladet.

Hon förklarar att det inte finns någon särskild plan i skrivande stund för hur ofta hon ska leda ”Go’kväll”. Det får redaktionen och Inger ta beslut om efterhand.

LÄS MER: Inger Ljung Olssons gripande ord om vägen tillbaka

Det var alltså förra sommaren som Inger drabbades av hjärnhinneblödning. Hon skrev då om det på Facebook och förklarade att hon skulle ta en time-out från SVT-jobbet.

”Vilket år. Dels en pandemi och med den en massa tråkiga konsekvenser, som påverkar oss alla eller många. Men livet pågår ändå. För min del har 2020 inneburit en hjärnblödning tidigare i sommar, eller rättare sagt en hjärnhinneblödning”, skrev den populära programledaren då.

Ikväll kan du hänga med det här sköna gänget! Trevlig fredag! 💖

Posted by Go'kväll on Friday, March 20, 2020

Under vintern har hon återvänt till ”Go’kväll” lite då och då när hon funnits med som en extra gäst i programmet. Men på onsdagen ledde hon programmet själv igen för första gången sedan sjukdomen.

– Jag kan nästan leva som vanligt idag, men känner fortfarande av en del, som lite yrsel och svaghet och glömska. Men inte mycket mer än så. Jag tänker ibland på det, när jag är ute och går, att det var inte så länge sedan jag satt i rullstol och inte kunde klä på mig själv. Man glömmer gärna det där, men det är ändå med mig. Det har verkligen gått framåt, säger hon till Aftonbladet.

Inger Ljung Olsson tillbaka i ”Go’kväll”-köket. Foto: SVT

Hon förklarar att hon mår riktigt bra i dag, och inte längre är varesig jättetrött eller jätteyr.

– Jag klarar det mesta nu. Men jag har inte testats ordentligt eftersom alla jobbar hemma i pandemin. Min man tycker fortfarande att jag är lite glömsk, men det är hanterbart.

Efter sändningen möttes hon av stort stöd från både kollegorna och tittarna.

”Inger har tjuvstartat som programledare lite grand, men det är först idag som vi hälsar henne välkommen tillbaka på riktigt. Så HÄRLIGT att du är tillbaka!”, skrev Go’kväll-redaktionen i ett Facebook-inlägg.

Hyllades av tusentals tittare efter sändningen

Tusentals människor hörde av sig till SVT via Facebook på onsdagskvällen för att hälsa den populära skånskan hjärtligt välkommen tillbaka. Närmare 5 000 människor valde att reagera på inlägget i form av gilla-markeringar och/eller kommentarer.

”Varmt välkommen tillbaka, men ta det lugnt!”, skriver en tittare i en kommentar till inlägget.

”Varmt välkommen tillbaka i rutan och i livet. Underbart att du klarade dig så bra!”, skriver en annan.

Det är märkbart att många saknat henne i rutan – och flera vill skicka digitala blommor.

”Välkommen tillbaka ljuvliga Inger. Härligt att du är tillbaka. Många rosor till dig”, skriver en annan tittare i kommentarsfältet.

”Välkommen tillbaka Inger. Har saknat dig i Gokväll, hoppas det kommer gå bra för dig! Och ta det lugnt”, skriver en tittare i en kommentar.

Inger har tjuvstartat som programledare lite grand, men det är först idag som vi hälsar henne välkommen tillbaka på riktigt. Så HÄRLIGT att du är tillbaka! 💜

Posted by Go'kväll on Wednesday, March 3, 2021

Vi kan bara stämma in i tittarnas och kollegornas ord! Så trevligt att ha dig tillbaka i rutan, Inger.

Skriv gärna en trevlig kommentar om denna stjärna och dela vidare inlägget på Facebook!