STORT GRATTIS: Daniel vinner årets Farmen – använder vinstpengar till fin satsning för barnen

Efter en hel sommar på ”Farmen” stod det klart att 42-åriga Daniel Tholén från Uppsala är årets Farmenvinnare. Efter många veckor från sina söner berättar han att det är med just dem han kommer att spendera en del av vinstpengarna på en halv miljon kronor. 

– De fick göra en uppoffring för min skull, säger Daniel Tholén till Expressen. 

42-årige Daniel Tholén var den som klarade sig bäst i tv-programmet Farmen under åtta veckor av svåra prövningar på en svensk bondgård. 

Förutom att de sedan tidigare oerfarna deltagarna skulle sköta en bondgård tillsammans så ställdes de regelbundet inför svåra tävlingar, samtidigt som de ständigt hade brist på mat. 

I finalen av Farmen 2021 ställdes Daniel Tholén mot 27-åriga Linnea Klaar. 

Tävlingen gick ut på att spinna ull, dreja med lera, och slå ner långa spikar i en stubbe. Daniel tog sedan hem vinsten när han satte styckschemat för ett lamm fortast och rätt. 

Daniel Tholén undvek konflikter

Att Daniel klarade sig så långt tror han delvis beror på att han lyckades hålla sig undan intriger. Men också att han stora tålamod bidrog till att han tog sig så långt.

– Jag har inte lovat någon någonting som jag inte kan stå för, eller låtit någon annan lova mig. Då återstår bara att göra det här utan hjälp. Även om man försöker stötta varandra är det ett stöd som inte går att hålla. Jag har försökt att inte ge mig in i några konflikter och göra mig osams, säger han till Expressen

Det ska Daniel Tholén göra med vinstpengarna

Efter att han vunnit söndagens final stod det klart att Daniel är 500 000 kronor rikare. En del av pengarna vill han lägga på upplevelser med sina två söner, som han varit ifrån under en lång tid när programmet spelades in. 

– De fick göra en uppoffring för min skull. Hade de sagt nej hade jag inte gjort det. Vi ska åka på en resa där vi kan få något bra. Vi väntar ut alla restriktioner, sedan tittar vi på resmål. USA har alltid lockat, berättar Daniel för Expressen.

Farmenvinnaren om framtidsplanerna

Daniel Tholén arbetar som fordonsadelmakare, men jobbar även med ett digitalt bygg-tv-projekt som han vill fortsätta att utveckla framöver.

På Instagram hyllas Daniel av sina följare, efter att ha lagt ut en jublande segerbild under söndagskvällen.

Stort grattis till vinsten, önskar vi Daniel Tholén. Skicka gärna dina grattishälsningar i kommentarsfältet på Facebook.

Läs mer:

TV4:s sexregler i "Farmen" – berättar nu vad som händer bakom kulisserna på inspelningarnaVad tycker du om årets…

Posted by Newsner on Wednesday, February 24, 2021