Rickard Olssons oväntade kommentar om föregångaren Ingvar Oldsberg: ”Föraktar honom”

Bingolotto är en av Sveriges mest långlivade populära tv-program, men det senaste året har varit turbulent bakom kulisserna. I slutet av 2017 fick dåvarande programledaren Ingvar Oldsberg sparken, efter interna klagomål. Nu är det SVT-profilen Rickard Olsson som tagit över den prestigefyllda rollen, och när han gästade Breaking News under torsdagen förvånade han publiken genom att uttala sig minst sagt kraftigt om föregångaren Oldsberg.

När Ingvar Oldsberg fick lämna Bingolotto med kort varsel fick TV4 snabbt sätta in tillfälliga ersättare. Först var det Lotta Engberg, och sedan Agneta Sjödin. Men nu har kanalen landat i en permanent programledare i form av Rickard Olsson, som tidigare jobbat på SVT.

Ingvar Oldsberg
Foto: Christine Olsson/TT. Obs: bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med händelsen att göra. ‘

”Det är därför jag föraktar honom”

I torsdags var Rickard Olsson inbjuden till Filip och Fredriks program ”Breaking News” i kanal 5, där han utfrågades om sitt tycke för Oldsberg. Bland annat påpekade Filip och Fredrik att Olsson ofta avslutar Bingolotto med orden: ”Let´s make Bingolotto great again”.

– Det funkade ju för Trump. Men man tänker ju då att du tycker att Bingolotto var dåligt när Ingvar Oldsberg ledde det?, frågar Filip Hammar.

Varpå Rickard Olsson svarar något som inget hade förväntat sig:

Rickard Olsson
Foto: Noella Johansson/TT

– Det är därför jag föraktar honom.

 

Förklarar att det var ett skämt

Dock var det hela ett skämt, och Olsson gav sedan ett ordentligt svar på frågan. När Hänt senare frågar om Olsson ogillar Oldsberg svara han:

– Jag har absolut inget emot Ingvar Oldsberg.

Här kan du se avsnittet där Rickard Olsson medverkar i Breaking News.

Dela gärna detta med andra.