Foto: Naina Helén Jåma/TT

Nanne Grönvalls oväntade drag – nya steget i karriären efter alla år: ”Har längtat att få dela detta”

Efter alla år på scenen.
Nu väljer folkkära artisten Nanne Grönvall, 59, att ta ett nytt steg i karriären.
”Så enormt stolt och glad”, skriver hon.

Artist, låtskrivare, skådespelare och föreläsare.

Nanne Grönvall har genom åren haft många olika uppdrag inom kultur- och nöjesbranschen.

ESKILSTUNA 20200229 Christer Lindarw, Linda Bengtzing och Nanne Grönvall med Linnea Henriksson under Andra chansen i Melodifestivalen i STIGA Sports Arena. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Och nu tar hon ytterligare ett steg i karriären. ”Håll om mig”- och ”Avundsjuk”-sångerskan ska nämligen nu också bli författare.

Det avslöjar hon i ett inlägg på Instagram. Boken är en roman som enligt Nanne kommer handla om den ”galna nöjesvärlden”.

”Min författardebut – en rolig feelgod-roman om den galna nöjesvärlden: ”MeloDrama Queens – Vad Kan Gå Fel!’. Har längtat att få dela detta och i morse blev det officiellt”, skriver Nanne Grönvall på sin Instagram där hon också visar upp omslaget till den kommande boken.

Arbetet med boken har pågått i över ett decennium och Grönvall har länge lyckats hålla det hemligt. Nu är hon redo att berätta.

”Så enormt stolt och glad att nu äntligen få berätta att den 7 oktober släpps min första bok, som jag jobbat på ända sedan 10 år tillbaks, då de första sidorna och idéerna skrevs ner”, skriver Nanne Grönvall.

Men Grönvall har inte kunnat hålla tyst under hela tiden, och ”skvallrat” om boken för noga utvalda nära och kära.

”På senare år har jag berättat för några vänner om boken och idéerna till den, men nu kan jag äntligen berätta för er alla. Så himlastormande lycklig!”.

Nanne Grönvalls återförening med One More Time

Nyligen kom Nanne Grönvall med ytterligare ett glädjebesked. Hon, maken Peter och kollegan Maria Rådsten ska återförena gruppen One More Time som bland annat vann Melodifestivalen 1996 med ”Den vilda”.

”Vi har många gånger pratat om att jobba tillsammans igen, men inte fått till det, varken tids- eller låtmässigt. Så äntligen är vi där nu! Det känns helt fantastiskt att nu börjat jobba ihop igen, skriva och spela in ny musik. Vi har så roligt ihop i studion och det känns som att låtarna är bättre än någonsin! Peter skriver melodier så tangenterna glöder”, skriver Nanne Grönvall om återföreningen på Instagram, och fortsätter:

”Inspirationen och arbetsglädjen har kommit tillbaks mer än på länge. Första skivsläppet blir hösten 2021”.

Dessutom kommer trion att uppträda på ”Lotta på Liseberg” den 9 augusti.

ESKILSTUNA 20200228 Nanne Grönvall under fredagens genrep inför deltävlingen Andra chansen i Melodifestivalen i STIGA Sports Arena. Foto: Naina Helén Jåma / TT

Stort lycka till med den nya boken, Nanne!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denna härliga artist via vår Facebook-sida.