Leif GW:s besked om framtiden – ärliga orden efter tuffa tiden: ”Tog nästan knäcken på mig”

Efter över ett år av isolering är Leif GW Persson åter ute i det fria. Men tiden i ensamhet tog hårt på honom.

Nu planerar han och hustrun att åka på semester.

– Eftersom jag inte behöver kämpa för min dagliga överlevnad ägnar jag mig åt motsatsen, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Författaren och polisprofessorn, Leif GW Persson, 76, vågar återigen röra sig i det fria. 

Sedan pandemin slog till har han, likt många andra, isolerat sig från omvärlden. Med sina hjärtproblem och sin relativt höga ålder har han klassats som riskgrupp. Därför har han tagit det säkra före det osäkra genom att stanna hemma.

Hans arbete, som gäst i TV4:s Nyhetsmorgon, har genomförts på distans och den sociala kontakten har uteblivit. 

Leif gw persson
Foto: TV4

Tog hårt på Leif

Tiden i ensamhet tog hårt på Leif som nu, för Aftonbladet, sätter ord på den långa kampen.  

– Att vara påtvingat ensam på det viset frestar på. Det tog nästan knäcken på mig, säger han till tidningen och berättar om tröttheten han upplever efter isoleringen.

– Nu är jag trött på ett sätt som är svårt att föreställa sig. Eftersom jag inte behöver kämpa för min dagliga överlevnad ägnar jag mig åt motsatsen. Jag läser en bra bok eller sitter framför luftkonditioneringen när det blir för varmt för att göra något annat.

I maj fick han så efterlängtat sin andra dos vaccin vilket han delade med sig av på Instagram.

”För åtta timmar sedan fick jag min andra spruta med vaccin mot Corona och hoppet om att snart kunna bli som vanligt igen växer sig allt starkare. Då ska jag kyssa min hustru och låta henne lyssna till mina snarkningar, pussa och krama alla mina barn och barnbarn. Göra allt det där som är det som egentligen räknas i ett mänskligt liv”, skrev Leif GW då på Instagram.

Stor familj

Som fullt vaccinerad vågade han sig åter ut på gatorna och kort därpå var han även tillbaka i TV4-studion för att diskutera kriminella händelser i samhället.

Kanske kan den folkkäre tv-profilen snart även umgås med hela släkten. För bara någon månad sedan blev nämligen Leif GW farfar på nytt. I en bild visade han stolt upp nya barnbarnet Leona.

När släkten väl möts igen lär det bli ett riktigt kalas. Författaren har nämligen sex barn och 13 barnbarn, men då de flesta bor utomlands får nog spektaklet vänta ett litet tag till.

Leif GW Persson
Foto: Maja Suslin / TT

Leif tar semester

Något Leif GW inte behöver vänta på i alla fall är semestern. För Aftonbladet berätar polisprofessorn att han och hustrun planerat för en liten resa genom Sverige.

– Jag är svårt intresserad av fiske. Vi ska resa till västkusten där jag tillbringade mina somrar som barn. Jag ska ägna mig åt att fiska makrill. Juli är en bra månad för det, berättar han för Aftonbladet.

Vad skönt att Leif mår bra igen, vi önskar honom en fantastisk semester! Lämna gärna några kärleksfulla kommentarer eller era bästa fiske-tips till Leif på Facebook!