TV4:s vägran efter tittarnas kritik – kanalens beslut för Tilde bakom kulisserna

Tilde de Paula Eby är högaktuell med talkshowen ”Tilde” på TV4.

Men tittarna får inte reda på vilka gäster som kommer att programmet.

Nu ger kanalen sin förklaring till beslutet.

Under våren kom beskedet att programledaren Tilde de Paula Eby, 48, får ett nytt program i talkshow-format. 

Programmet ”Tilde” döptes efter den erfarne programledaren, som arbetat för TV4 i 25 år, och direktsänds under sex fredagskvällar på TV4. 

Delade åsikter om programmet

Men efter premiären var det delade åsikter bland tittarna om programledaren och programmet. En del var rejält besvikna.

”Lite som vanligt när Tilde är med. Vill höras mest, nä hade vilja ha en annan utanför TV4 huset dom har för mycket inbördes beundran i det huset”, skrev en person på Nöjeslivets Facebooksida.

”Tilde är en trevlig programledare men behöver inte vara med i alla nystartade program. Släpp fram andra”, skrev en annan.

Men långt ifrån alla höll med. Flera var väldigt positiva till programmet.

”Jag gillade programmet, hon måste få en chans!”, skrev en tredje.

”Mycket bra och intressant. Tilde är så himla bra att ta folk och ställer intressanta frågor”, kommenterade en fjärde.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

”Tildes” gästlista

I premiären gästades programmet av artisten Darin, tv-profilen Mark Levengood och vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar. Med andra ord, flera aktuella profiler.

Och tanken är att samtliga av programmets resterande avsnitt ska innehålla besök av minst lika intressanta gäster.

Tittarna har därmed säkert mycket att se fram emot – men exakt vad de har att se fram emot är desto svårare för tittarna att veta. Vilket även Hänt skrivit om.

För till skillnad från flera andra TV4-produktioner väljer kanalen inte att avslöja ”Tildes” gästlista. Spännande gäster, som kanalen annars kanske väljer att skylta med – hålls dolda till inför programmen.

– Vi har tyvärr ingen lista på gästerna då programmet spelas in live och därför kan gästlistan komma att ändras, förklarar Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för Tilde, för Hänt.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

Är själva konceptet

Anledningen till ”mörkandet” är därav kanske inte så konstig. Tilde de Paula Eby har tidigare berättat om konceptet och sagt att tanken är att i vissa extremfall även ha möjligheten att ta in relevanta gäster samma dag.

 Det är ett pratprogram, där vi bjuder in gäster. Det som kanske skiljer detta pratprogram från andra det är väl att vi sänder live så vi kan hela tiden plocka in det som är aktuellt den dagen, den veckan, har hon tidigare sagt i en intervju i SVT:s Morgonstudion.

Programmet sänds fredagar, 20.00, på TV4.

Tilde de Paula Eby
Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Spännande att se vilka gäster som kommer att dyka upp! Vi vill gärna höra vad ni tycker om programmet! Lämna gärna en kommentar på Facebook!