Jenny Strömstedts tunga sorg – hjärtskärande orden om dödsfallet: ”Vi ses så småningom”

Att förlora någon närstående förändrar hela livet och vänder tillvaron upp och ner.

Nu berättar folkkära tv-profilen Jenny Strömstedt om den stora sorgen efter tragedin.

”Jag är så glad att jag fick vara dig nära trots att vi inte längre sågs lika ofta”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

För snart två år sedan drabbades Jenny Strömstedt av en tung tragedi.

Tv-profilen förlorade sin pappa och i en krönika berättade hon en tid innan om hur tufft det var att se hennes älskade förälder drabbas av demens.

”Det är så märkligt att han är där, min pappa, som en kvarlämnad vilding i en stadig karmstol på en kommunal strand där jag inte kan stanna. För varje farväl blir konturerna en aning suddigare, för varje hejdå blir vår gemensamma berättelse alltmer onåbar”, skrev hon då på Expressen.

Ett år senare uppmärksammade Jenny årsdagen på ett speciellt sätt.

På sin Instagram delade hon med sig av en bild på hennes pappa, samt maken Niklas pappa tillsammans.

”Nisse och Bosse en varm högsommarafton för många år sedan. Nu vilar höstmörkret i regnet och jag tänder ett ljus för dem båda på alla helgons dag, för dem och många fler som jag vill minnas med värme. I ljuset möts vi”, skrev hon till inlägget.

LÄS MER: Steffo Törnquists tårar – efter känslosamma orden till Jenny Strömstedt: ”Börjar böla nu…”

Sorgen efter vännen

Nu har ännu en tragedi drabbat Jenny.

På sin Instagram skriver TV4-profilen om den enorma sorgen efter vännens bortgång.

Jenny Strömstedt
Foto: SVT

I ett hjärtskärande inlägg beskriver hon deras fina vänskap.

”Hejdå min vän! Jag är så glad att jag fick vara dig nära trots att vi inte längre sågs lika ofta. Du har varit en sån förebild i att leva livet fullt ut efter förmåga, att verkligen, och inte bara som en sliten klyscha i nån självhjälpsbok, göra det bästa av varje given situation. Tack för alla fina sminkningar, för skratten och gråten och för att vänskap är att mötas med mod och öppen blick”, skriver Jenny och fortsätter:

”Samt sjukt mycket garv…jag frågade dig sist vi sågs vad du allra mest ville bli ihågkommen för. ”Jag har varit mamma till två fantastiska barn”, svarade du då. Mina tankar är med dem idag. Vi ses, så småningom”, skriver hon.

Så fint skrivet Jenny. Vi beklagar sorgen. Det är nog många där ute som vet exakt vad du går igenom. Våra tankar till dig och styrkekramar!