Slutar på Nyhetsmorgon

Något av det som gör Nyhetsmorgon till ett av Sveriges mest älskade program är programledarna och nyhetsankarna, som finns där dag ut och dag in för att ge oss en bra start på morgonen, och informera oss om vad som händer i världen.

Den senaste tiden har det dock skett en del förändringar i Nyhetsmorgon, till exempel att Tilde de Paula slutar och att Jesper Börjesson bytte dagar.

Nu släpps ännu en ”bomb”, nämligen att nyhetsankaret Henrik Alsterdal slutar.

Henrik Alsterdal, 39, är känd som nyhetsuppläsare i TV4, men känns också igen som programledaren Anders Pihlblads make. Efter många år som ankare bekräftar han nu att han kommer att sluta på Nyhetsmorgon.

Får nytt jobb

Anledningen är att Henrik, som tidigare jobbat morgnar, fått ett nytt jobb av TV4.
– Jag kan inte berätta så mycket mer än att jag istället kommer att bli en del av nya Efter fem. TV4:s nya aktualitetsprogram har premiär i början av nästa år och ska direktsändas på vardagar mellan klockan 17-19 med fokus på aktuella ämnen och intressanta gäster, säger Henrik Alsterdal till Hänt.

Blir kollega med Tilde de Paula

Hans nya kollega kommer att vara ingen mindre än Tilde de Paula, som också fått ny tjänst. Inget dåligt team med andra ord.
– Det kommer att bli regelbundna nyhetssändningar som jag ansvarar för, medan Tilde ska hålla i själva programmet där det kommer att bli en massa spännande gäster. Det kommer alltid att kännas aktuellt!, säger Henrik Alsterdal till Hänt.

Henrik har inte bara läst upp nyheter, utan medverkat i studion där han pratat om aktuella ämnen.

Dela för att tacka Henrik Alsterdal för den här tiden, och visa att han gjort ett bra jobb.