Foto: Linnéa Ranje, discovery+ / Jonas Ekströmer, TT

Christer Lindarws nya succé – strålar på röda mattan och hyllas för fräcka stilen: ”Urläcker färg”

Bond-biopremiär och slopade restriktioner.
Då stal Christer Lindarw, 68, showen på röda mattan.
Här är folkkäre artistens nya, fräcka stilsuccé!

Christer Lindarw har haft en händelserik succévecka.

I måndags blev artisten och stylisten hyllad med stående ovationer på Berns salonger i Stockholm. Detta då han fick ta emot hederspriset till skådespelaren Gösta Ekmans minne på Barncancergalan – Det Svenska Humorpriset som sändes i Kanal 5.

Foto: Linnéa Ranje, discovery+

Det var en rörd Lindarw som tog emot priset på den viktiga galan.

I sitt tacktal hyllade han Gösta Ekmans insats för den svenska kulturhistorien.

– Jag är väl mest känd för glitter och glamour i våra After Dark-shower. Därför blev jag lite extra rörd och extra glad för att juryn, med det här priset, också lyfte fram de humoristiska nummer jag hittat på under årens lopp. Och extra mycket känns det att det är Gösta Ekmas hederspris. Gösta Ekman tycker jag är den största svenska komiska skådespelare som vi haft. Inte minst med Papphammar-rollerna. För att han använde sig av fysisk komik, säger Christer Lindarw och fortsätter:

– Sist men inte minst vill jag tacka vår After Dark-publik som har varit så trogen och så lojal mot oss i alla år.

Christer Lindarw har varit en självklar del av den svenska nöjesbranschen i 45 års tid och har skapat härliga minnen på scen med dragshowgruppen After Dark.

Han har under årens lopp också skapat oförglömliga kreationer som kläddesigner. På onsdagskvällen, bara två dagar efter att han fick ta emot hederspriset i Kanal 5, dök han upp på premiären av den nya James Bond-filmen ”No time to die” i Stockholm.

Lindarw gjorde sällskap med kronprinsessan Victorias stylist, Tina Törnquist, på biograf Rigoletto och fotograferades bland kändisarna på röda mattan. Det var dessutom första dagen efter att Sverige öppnat upp samhället igen då de flesta restriktioner i pandemin tagits bort, för de som vaccinerat sig mot covid-19.

Lindarws fräcka färgval på röda mattan hyllas stort

Men när de flesta andra klätt sig i mycket svart och vitt – likt 007-agenten i filmerna – valde Lindarw att bjuda på lite mer färg i höstrusket.

Nu hyllas han för sitt djärva val.

STOCKHOLM 20210929 Tina Törnquist och Christer Lindarw anländer till premiären av nya James Bondfilmen ”No Time to Die” på biograf Rigoletto. Foto: Jonas Ekströmer / TT

När Lindarw själv lade upp foton från biopremiären på sin Instagram fylldes kommentarsfältet snabbt med hyllande kommentarer från vänner och fans för just den neonlysande kavajen.

”Urläcker färg på din kavaj”, skriver en person i kommentarsfältet.

”Vilken läcker färg på din kavaj”, skriver en annan.

”Du är så stilig”, skriver en tredje.

Lindarw stack verkligen ut med sitt klädval, och med så många år inom modebranschen vet han förstås vad som går hem. År 2004 ställdes Lindarws kläder genom tiderna ut i utställningen Dressed for success på Dansmuseet i Stockholm.

”Lika fräck som vanligt”, skriver en följare i kommentarsfältet till Lindarws inlägg.

”Du är alltid så snyggt klädd. Fint foto på er alla”, skriver en annan följare.

Andra minns tillbaka på svunna tiders Bondpremiärer.

”Supercool färg på din kavaj, jag tror att du klär i alla färger. Jag minns när det var premiär på Bondfilmerna förr, då fixade min f.d svärmor som jobbade på Rigoletto in oss på bion. Alice Timander kom alltid på dom premiärerna och gjorde entré med sina häftiga kreationer!!”, skriver en av Lindarws följare i en kommentar till inlägget.

Dela gärna vidare inlägget för att hylla en av våra stora underhållare, Christer Lindarw, som i veckan prisades med hederspriset på Det svenska humorpriset!