Doktor Mikaels hyllning till Tilde de Paula – efter att hon hjälpt honom genom sorgen: ”Evigt tacksam”

Doktor Mikael och Tilde de Paula har tillbringat många morgnar tillsammans på jobbet, då Mikael gästat Tilde i Nyhetsmorgon för att prata om diverse sjukdomar.

Men tiden bakom kulisserna har utvecklats till en god vänskap privat. I ett avsnitt av Nyhetsmorgon berättar Mikael om sin tacksamhet till Tilde, efter att hon gjort något han aldrig glömmer, under tiden han mådde dåligt.

Doktor Mikael är de folkkäre läkaren som alltid ses med ett glatt humor och glimten i ögat i Nyhetsmorgon, där han informerar om sjukdomar och annat aktuellt.

Men precis som de flesta andra människor har även Mikael gått igenom en stor sorg. För några år sedan förlorade han sin sambo. Bortgången var en tragisk sådan, vilket satte Mikael i en depression som gjorde att han isolerade sig en lång tid.

Tilde hjälpte Mikael genom sorgen

När Tilde fick höra att Mikael tänkt tillbringa julen själv satte hon stopp.

– Jag, Tilde och Peter Jihde pratade om julbord och stress, och sen var det klart. Då frågade de ”Vad ska du göra?”, och Tilde är rätt bestämd. ”Jag ska åka hem” sa jag, men hon sa ”Nej, det får du inte”. ”Jo, jag bestämmer själv”, sa jag, och åkte till hotellet, berättar doktor Mikael i Nyhetsmorgon.

”Jag var ledsen och deprimerad”

Till slut lyckades Tilde övertala Mikael om att äta jullunch med henne och familjen. Och efter det blev han också hembjuden till Peter Jihde. Det var den julen som blev vändningen i Mikaels dåliga mående, berättar han.

– Om inte det är julens tanke, då vet jag inte vad. Det låter konstigt, en sådan liten sak, men det blev en vändpunkt. Jag var ledsen och deprimerad, men den handlingen fick det att vända för mig, det är jag dem evigt tacksam för, säger Mikael. 

 

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11956653″ /]

Det som är en liten gest för någon kan betyda allt för en annan, det är det vänskap handlar om. Dela för att hylla Tildes varma och betydande gest.