Sven Melanders känslosamma ord om nära vännen Åke Cato: ”Jag saknar honom väldigt mycket”

Sven Melander och Åke Cato utgjorde en dynamisk duo – bland annat i Nöjesmassakern med ”Werner och Werner”.

I SVT:s ”Stjärnorna på slottet” som har premiär 29 december berättar Melander i en känslosam sekvens om saknaden efter sin nära vän som gick bort för två år sedan.

– Those were the days… Jag saknar honom…väldigt mycket, säger Sven Melander med darr på rösten i SVT.

Det har nu gått två år sedan underhållaren och skådespelaren Åke Cato gick bort. Han blev 82 år gammal.

När Sven Melander nu är med i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” väljer han att själv tala ut om saknaden efter sin nära vän. För Nöjeslivet berättar han om deras vänskap och hur den blomstrade.

– Åke var någon sorts själsfrände. Han var ju 13 år äldre än jag och hade tentakler in i… men samtidigt var han en sån oerhört modern människa, säger Sven Melander till Nöjeslivet.

Han hyllar Åke Cato för att han hängde med i tiden.

– Han fastnade aldrig i det gamla, vilket inte folk tror. Han skrev låtar om datorer och mobiltelefoner innan folk hade det. Han var väldigt modern och det gjorde att vi hade så fruktansvärt roligt ihop. Vi hade lite samma typ av humor. Otroligt bra textförfattare. Vi hade väldigt roligt ihop.

Sven Melander själv hade behandlats för cancer inför inspelningarna av programserien. Sommarens hetta gjorde också sitt till att inspelningarna blev tuffa.

– Jag var ytterligt tveksam, för vi startade inspelningarna alldeles i slutet av juli och mina behandlingar avslutades dagen före midsommarafton. Så jag hade i stort sett bara en månad på mig och jag hade nog kraftigt överskattat hur snabbt jag skulle återhämta mig, säger Sven Melander till TT.

Stjärnorna på slottet sänds 29 december 20.00 i SVT1.

Foto: SVT

Fint sagt av dig, Sven! Vila i frid, Åke Cato.