Nu varnas allmänheten – efter farliga skräcktrenden: ”Snälla, gör er inte illa”

Vuxna och barn ramlar och slår sig illa efter att de testat den virala trenden ”Bird Box Challenge”.

Nu varnar Netflix allmänheten för att inte anta den farliga utmaningen – inspirerad av skräckfilmen.

”Vi kan inte förstå att vi måste säga det här: MEN SNÄLLA, GÖR ER INTE ILLA”, skriver streamingjätten på Twitter.

”Bird Box”, som nyligen hade premiär på streamingtjänsten Netflix gör stor succé. Handlingen kretsar kring Sandra Bullocks karaktär Malorie och hennes två barn (som i filmen kallas för flickan och pojken) och deras försök att hålla sig undan en onaturlig hemsk kraft. Det enda sättet de kan skydda sig själva är att bära ögonbindlar.

Inspirerade av filmen har nu utmaningen ”Bird Box challenge” fått stor spridning i sociala medier. Kort sammanfattat handlar det om att man med förbundna ögon ska utföra olika vardagssysslor. Det kan tyckas roligt, men det innebär också en risk.

”Vill inte att ni hamnar på sjukhus”

På Youtube kan man se hur någon går ut på en väg för att sedan gå rakt in i en stolpe.

I ett annat klipp ser man hur en vuxen man antar utmaningen tillsammans med två barn, varpå den minsta, en bebis, springer rakt in i en vägg.

Varningen för starka bilder!

https://twitter.com/danioks_UG/status/1080693117244919808?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1080693117244919808&ref_url=https%3A%2F%2Fmetro.co.uk%2F2019%2F01%2F03%2Fplease-dont-hurt-netflix-issue-panicked-warning-bird-box-challenge-8304523%2F

Nu agerar också Netflix. Streamingtjänsten gick i dagarna ut med en varning där de avråder människor från att göra utmaningen.

”Vi kan inte förstå att vi måste säga det här: MEN SNÄLLA, GÖR ER INTE ILLA PÅ GRUND AV THE BIRD BOX CHALLENGE. Vi vet inte hur det startade, och vi uppskattar kärleken, men ’Boy’ och ’Girl’ har bara en önskan för 2019 och det är att ni inte hamnar på sjukhus på grund av memes”.

Brandkåren: Lämna det åt oss proffs

Även myndigheter varnar för den farliga leken. Irländska räddningstjänsten i Dublin skriver på sin Twitter:

”Vi tränar för att kunna jobba utan sikt… Men lämna det åt oss proffs. Netflix varnar att inte försöka sig på utmaningen eftersom folk skadar sig. Om våra sjukvårdare möter någon som skadat sig på grund av utmaningen kommer vi att hjälpa till, men förvänta er inte att vi kommer kunna hålla oss för skratt”.

Lyssna på varningen: Dela vidare så att inga fler ska behöva göra sig illa!