Doktor Mikael i bråk på öde ön – tvingades stanna i lägret: – ”Du maskar hela tiden…”

Doktor Mikael Sandström är mest känd från TV4:s Nyhetsmorgon.

Men just nu är han aktuell i ett helt annat program, nämligen reality-programmet ”The Island”. Tillsammans med sju andra kändisar ska han ta sig an utmaningar på en öde ö.

I senaste avsnittet utbryter en konflikt mellan tv-doktorn och en annan deltagare, rapporterar Hänt.

”Jättefrustrerande, jag tycker att du maskar hela tiden”, säger en deltagare till Doktor Mikael.

Den folkkäre tv-profilen Mikael Sandström, 63, mer känd som Doktor Mikael eller ”Soldoktorn”, ser vi vanligtvis i TV4:s Nyhetsmorgon. Där har han under många års tid svarat på medicinska frågor och hjälpt tittarna med deras besvär.

Men nu går det att se Doktor Mikael i ett helt nytt sammanhang. Han medverkar nämligen i Discovery + och Kanal 5:s satsning ”The Island”. Åtta kändisar ska tillsammans försöka överleva i 14 dagar på en öde ö i Stilla Havet och genomföra olika utmaningar.

Programmet spelades in i augusti förra året och Doktor Mikael har efter hemkomsten berättat om de tuffa förhållandena. Trots sin tidigare medverkan i ”Robinson” har han beskrivit att utmaningarna i ”The Island” är på en helt ny nivå.

Mikael Sandström
Mikael Sandström i The Island. Foto: Discovery+

Rasade i vikt

Bland annat rasade tv-profilen i vikt. Under två veckor gick han ner åtta kilo.

– Det har varit totalsvält, det är väldigt speciellt och man beter sig inte alls som man tror att man ska göra. Det finns många aspekter, den mentala biten, den rent fysiologiska biten och det finns sjukdomsbiten för de som inte klarar det här, berättade han i podcasten ”Utforska vården”.

Ö i stilla havet
Programmet spelades in på ön Isla Silva De Tierras. Foto: Discovery+

Just att förhållandena på den öde ön påverkar psyket blir tydligt i programmet. Nöjeslivet har tidigare skrivit om hur Doktor Mikael är orolig för att tittarna ska få se de gräl som uppstår under inspelningen.

– Det finns nog några gräl, eller gränsfall till gräl där man har olika uppfattning, säger Mikael Sandström i en intervju med Expressen och fortsätter:

– Folk är ju inte hjärndöda, och jag har inte heller problem med att någon har en åsikt, alla får ju hävda sin sen får man ju se vad man kan enas om, säger han. 

”Du maskar hela tiden”

I det senaste avsnittet blossade ett av grälen upp. Tittarna fick ta del av en konflikt som uppstår mellan tv-doktorn och stjärnkocken Danyel Couet.

Enligt Hänt är deltagarna i full gång med att bygga ett läger men Doktor Mikael avvek från projektet för att hjälpa deltagaren Magdalena Graaf som drabbats av hjärtklappning.

Danyel Couet
Danyel Couet i The Island. Foto: Discovery+

Att Mikael försvann från byggnationen väckte starka känslor hos Danyel Couet.

– Micke! Jättefrustrerande, jag tycker att du maskar hela tiden. Vi bestämmer en sak som vi ska göra ihop, du gör inte det. Du har ett jobb att göra liksom. Ska jag gå ut i djungeln och hugga av mig ett finger för att du inte är där och hjälper mig?, säger han till doktor Mikael i programmet, enligt Hänt.

Ska stanna i lägret

De båda deltagarna hamnade då i diskussion om situationen. Doktor Mikael försökte förklara för Danyel Couet att hans medicinska kunskaper behövdes för att hjälpa Magdalena Graaf.

– Danyel tyckte att jag maskade… Och det var nog första gången jag har fått den anklagelsen. Sedan så kom ju naturligtvis det som jag visste skulle komma: Konflikt, säger doktor Mikael i programmet.

Diskussionen slutade med att deltagarna kom överens om att Mikael endast ska jobba i lägret och finnas där när folk gör illa sig.

Vilken tuff utmaning! Vad tycker ni om programmet?