Foto: TV4, Youtube/Maja Suslin, TT

Efter Leif GW Perssons hårda känga – Kjell Bergqvists nya kontring: ”Tråkigt om…”

Leif GW Persson hade synpunkter på Kjell Bergqvists gestaltning av Bäckström.
Nu svarar skådespelaren.
– Det blir tråkigt om en figur är helt endimensionell, säger Bergqvist till Expressen.

Dramaserien ”Bäckström” är tillbaka med en ny säsong i TV4 och C More. Precis som förra gången är det skådespelarna Agnes Lindström Bolmgren och Kjell Bergqvist som svarar för huvudrollerna.

Enligt TV4 tar den nya säsongen sin början i handlingen i att ”kändisadvokaten Tomas Eriksson, tillika Bäckströms fiende och rival i TV-programmet Spaning, hittas mördad i sitt hem under mystiska omständigheter. Bäckström tar sig an det högprofilerade fallet med dubbla känslor”, skriver TV4 i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Han njuter av hetluften och strålkastarljuset, men ju mer han gräver sig in i Erikssons hemliga liv, desto mer inser han till sin fasa hur lika dom är. Framgångsrika, giriga, korrupta och ensamma”.

Kjell Bergqvist och Agnes Lindström Bolmgren i Bäckström säsong 2

– Det känns fantastiskt att vi nu kan dra igång en uppföljare. Kreatörerna har återigen skapat förutsättningar för en färgstark och överraskande säsong. Den här gången har fallet koppling till en makaber speldosa, som det verkar vila en förbannelse över. Speldosan tar oss på en resa i både tid och rum. Bäckström är fortfarande en ”skitstövel” med ett stort gott hjärta, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4.

Bäckström säsong 2 har premiär i TV4 och C More med skådespelarna Agnes Lindström Bolmgren och Kjell Bergqvist. Foto: Daniel Ohlsson/C More/TV4
Bäckström säsong 2 har premiär i TV4 och C More med skådespelarna Agnes Lindström Bolmgren och Kjell Bergqvist. Foto: Daniel Ohlsson/C More/TV4

Skådespelaren Kjell Bergqvist spelar återigen huvudrollen som kriminalkommissarie Evert Bäckström vid Stockholmspolisen.

Han förklarar att inspelningarna den här gången blev klart påverkade av coronapandemin under förra sommaren.

– Ganska jobbigt med väldigt mycket restriktioner. Och tester. Alla testades, hela teamet, varje morgon, i tre och en halv månad. Så det var mycket extra kostnader, extra jobb, säger Kjell Bergqvist till Expressen.

Kjell Bergqvists svar efter kritiken från Leif GW Persson

Förra omgången fick Bergqvist dock kritik av rollfiguren Bäckströms skapade, författaren och kriminologen Leif GW Persson. I GW:s romaner är

– Alltså… jag menar, han är inte min typ av Bäckström. Han är inget genomgående arselhål. Det är ju mer en familjeanpassad Bäckström eller vad man ska kalla det, sade Leif GW Persson då till Café.

Nu bemöter Bergqvist åsikterna från GW.

STOCKHOLM 20190925 Kjell Bergqvist i serien Bäckström, under TV4:s pressträff om höstens program på Cirkus i Stockholm. Foto: Maja Suslin / TT

– Jag har inga kommentarer annat än att: Upplever han det så, så är det ett medvetet val från vår sida. Jag gjorde ju ”Kocken” en gång, som var ett riktigt jävla svin. Där var den stora utmaningen att hitta nån slags sympatisk sida hos den människan. Det blir tråkigt om en figur är helt endimensionell, säger Kjell Bergqvist till Expressen.

Den nya säsongen av ”Bäckström” har premiär tisdag 8 mars i TV4 och strömmas nu på C More.

Ska du se den nya säsongen? Skriv gärna en kommentar!