Steffo Törnquist om dramatiska förlossningen: ”Det var en jobbig period”

Steffo Törnquist är en av våra mest omtyckta och kanske den programledare som lockar till flest skratt hos svenska folket.

Många gånger har han bjudit oss på roligheter och trevliga stunder i ”Nyhetsmorgon” och för detta har han blivit väldigt omtyckt av tittarna.

I dag, fredag 12 januari, fyller han 62 år och har gratulerats i direktsändning och av tittarna på sociala medier.

Men även Steffo har varit med om svårare stunder i livet. Framför allt minns han tillbaka på en sjukhusvistelse när sonen skulle födas. Det var något han aldrig skulle glömma. Mamman fick ett epileptiskt anfall under förlossningen, berättar tv-profilen i en intervju med Hänt.

Foto: Wikimedia

När Steffo Törnquist är i tv-rutan kan vad som helst hända!

Steffo Törnquist – en skrattmaskin

Det är nog därför han orsakat så många skratt – både hemma i tv-sofforna men också i tv-studion, då han ofta har svårt att hålla sig när något är roligt.

Han är en av våra mest folkkära programledare i ”Nyhetsmorgon”, som han brukar leda tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt i TV4.

Youtube

Men precis som för alla oss andra har även Steffo varit med om tuffare stunder i livet. Han minns särskilt tillbaka på dagen då sonen Max skulle födas, för 29 år sedan.

Foto: Wikimedia

När de åkte in till förlossningen den dagen visste de inte att det skulle påverka dem för resten av deras liv, på fler än det självklara viset att de skulle välsignas med ett barn.

Mamman till sonen fick epileptiskt anfall

Mamman Karin fick ett epileptiskt anfall under förlossningen.

– Läkarna upptäckte en elakt positionerad tumör och hon blev delvis förlamad. Jag fick ta ett stort ansvar. Max sov på mig med mitt lillfinger som napp, han var med mig överallt. Hans mamma var på sjukhus och kunde inte ta hand om Max mer än korta stunder, men fantastiskt nog lärde han sig som spädbarn att leka med hennes friska sida. Men det var en jobbig period. När vi senare separerade, när han var fyra, bodde Max mest hos mig för närheten till skolan, men han har alltid haft fin relation med sin mamma, säger Steffo i intervjun med Hänt.

”När Max ploppade ut förstod jag meningen med livet”

Han berättar också om tiden som ensamstående pappa, och berättar att sonen senare flyttat till Filippinerna.

– Det finns alltid en sorg när ett förhållande inte håller men också något skönt i att delvis leva ett icke föräldrarliv, dubbla känslor. I samma ögonblick Max ploppade ut förstod jag för övrigt meningen med livet, som dittills hade varit en gåta, säger Steffo till Hänt.

Gifte sig med Caroline för åtta år sen

Steffo Törnquist är sedan många år lyckligt gift med frun Caroline.

Steffo och Caroline på filmpremiär. Henrik Montgomery/TT

– Vi gifte oss för åtta år sedan, vi är ju inga duvungar någon av oss, så vi är rädda om varandra och tänker oss att åldras tillsammans. Hon är ju både klok och vacker, och träffar dessutom en golfboll bra.

Steffo Törnquist fyller 62 år i dag

På fredagsmorgonen gratulerades Steffo Törnquist av kollegorna i ”Nyhetsmorgon” som ringde upp jubilaren.

Steffo fyller 62 år fredag 12 januari.

– Du är en riktig glädjespridare, sa TV4-profilen Anders Pihlblad, efter att de kollat på ett videokollage av stunder från när Steffo inte kunde hålla sig för skratt i tv.

Jag håller verkligen med! Dela gärna vidare om du också vill gratta Steffo på 63-årsdagen!