Efter intima familjefrågan – därför ilsknar Tilde de Paula till mitt i intervjun: ”Provocerande”

Tilde de Paula Eby är van vid att bli intervjuad efter många år i branschen. Men i ”Framgångspodden”, berättar tv-profilen hur en specifik fråga gör henne extra arg.

– Då blir jag provocerad, säger Tilde de Paula Eby i podcasten.

Tilde de Paula Eby har fullt upp med sitt nya program ”Efter fem” på TV4 efter att ha sagt nej till ”Nyhetsmorgon” efter klockan 17 år i programmet. Men det hektiska livet har också fört med sig sina mindre bra sidor. I ”Framgångspodden” berättar Tilde om svårigheterna att få ihop tiden med sina fyra barn.

– Jag är kvällsmänniska så jag går inte och lägger mig. Jag hade först en regel att jag helst ville komma i säng till tio, men jag har ju en familj och man kan inte säga till barn att, jaha du ville prata nu men hörru det går inte för nu ska mamma sova. Är det stunden när vi hamnar i ett samtal, då får man bara sitta där och lyssna. Barnen går alltid först, det är bra för då har man alltid något att förhålla sig till, berättar hon i podcasten.

Tilde de Paula Eby är trött på en viss fråga i intervjuer. Foto: Youtube/TV4

Hyllar sin make

Även om barnen är det viktigaste i livet, berättar Tilde hur hon behövde ”prioritera sig själv”. Då togs beskedet att ta avsked från ”Nyhetsmorgon” då tiderna för det nya programmet ”Efter fem” stämde mer överens med familjelivet.

I podcasten passar Tilde på att skicka extra kärlek till sin make Thomas.

– Jag tycker att det är fantastiskt när en bonusförälder kliver in i matchen på det sättet som min man gör. Han var bestämd och tveklös från start. Han sa ”Jag väljer dig” och tyckte att mina tre barn var en gåva, inte ett problem, berättar hon i podcasten.

Tilde de Paula berättar öppet om svårigheterna i familjelivet. Foto: Youtube/Tv4

”Kanske inte passar alla”

Men att tro på tvåsamheten är inte något som Tilde de Paula Eby alltid trott på, erkänner hon.

– Nej. Jag hade två relationer med barn innan jag träffade Thomas och eftersom jag från mitt håll inte lyckades få det att fungera så tänkte jag att jag är svår att leva med, att det kanske inte passar alla. Man vet ju inte när man är 30 år och lite chansar sig fram, säger hon i podcasten.

Även om hon pratar öppet om familjerelationer är det främst en fråga som har väckt ilska, berättar hon.

– Jag tänkte att jag kanske är för krävande. Det verkade inte vara min grej och då tänkte jag att jag ska skapa den bästa familj jag kan utefter det jag har, det vill säga jag själv och mina tre barn. Jag tyckte att det gick bra eftersom de tidigt lärde sig att hjälpa till hemma. Men när folk sa ”Saknar du inte att ha en familj?” så blev jag ganska provocerad. Jag har ju en familj! Men så träffade jag Thomas och det var livsförändrande. Då fick jag tillbaka tron på tvåsamheten, säger hon i podcasten.

Bra att du säger ifrån Tilde! Tryck på gilla-knappen om du också uppskattar Tilde de Paulas ärlighet. 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/N0NfxLnfDFxUIOHGV-uCcNTK8tYMvy1STiL67CHg-q7aVYf8pC9772uJz1C_SWph?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]