Kungaparets mystiska resa – därför hoppade de på ett plan till USA i smyg: Väldigt hemligt

För kungaparet planeras kalendern månader innan aktiviteten i fråga ska äga rum. Därför är det hovet som håller stenkoll på vad bland annat drottning Silvia och kung Carl Gustav ska befinna sig och när.

Men det fanns en aktivitet som det inte fanns några spår av i hovets kalender. Nämligen en USA-resa som äger rum i detta nu, utan att folk vetat om den, det skriver Svensk Dam.

Under torsdagen bekräftade Aftonbladet att kung Carl Gustaf och drottning Silvia befann sig på ett flyg till New York i USA, men av vilken anledning är för allmänheten okänt.

Enligt Svensk Dam fanns inte resan med i hovets kalender, som dessutom är tom på aktiviteter för kungaparet i 13 dagar framåt.

Tom kalender i två veckor framöver

Detta innebär att kungen och drottningen har gott om tid att göra vad de tänkt i USA, men vad det är verkar vara hemligt.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Enligt Svensk Dam ska man dock inte utesluta att resan faktiskt är arbetsrelaterad, då Silvias välgörenhetsorganisation World Childhood Foundation, som har sitt säte i USA, fyller 20 år.

Vad spännande. Klart de ska få hålla det hemligt om de vill. Vad tror du att de har för uppdrag i USA? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.