Foto: TV4/Instagram

Let’s dance-profilen var nära döden – berättar nu om otäcka dramat: ”Jag hade ingen puls”

Hon tävlar i årets Let’s dance på bästa sändningstid och bjuder tv-tittarna på härlig lördagsunderhållning.
Vägen dit har bland annat kantats av en dramatisk flykt från Iran.
Nu öppnar doktor Mouna upp om sin otäcka nära döden-upplevelse från barndomen.
– Jag var väldigt traumatiserad, säger hon i P4 Extra.

Mouna Esmaeilzadeh, 41, har blivit ”Doktor Mouna” med tv-tittarna, genom sin medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon de senaste åren.

Läkaren och neuroforskaren är dessutom en av tv-personligheterna som är med i TV3:s nya säsong av ”Svenska Powerkvinnor”.

Men framför allt är hon aktuell som en av deltagarna i vårens ”Let’s dance”. Hon tävlar i TV4:s dansunderhållning tillsammans med rutinerade proffsdansaren Tobias Wallin, 43.

Doktor Mouna i årets första dansduell i Let’s dance

När det i lördags var dags för årets första dansduell stod det klart att det var doktor Mouna och Tobias Wallin som hamnat i botten tillsammans med Mia Parnevik och Tobias Karlsson.

Mouna och Tobias. Foto: TV4

Det blev till sist de senare som fick lämna tävlingen – först av alla i årets Let’s dance. Efteråt var Parnevik ändå nöjd och berättade om glädjen över att ha fått dansa med Tobias.

– En vän för livet för alltid, skrev Mia Parnevik då på Instagram.

Doktor Mouna fick ta emot kritik från juryn efter sin insats.

Efteråt förklarade tv-personligheten att hon inte riktigt höll med dem i deras bedömning.

Foto: TV4

– Jag tycker att jag har presterat bättre på golvet än det har synts på siffrorna. Men, vem är jag att döma. Jag är trots allt bara en simpel läkare och hjärnforskare och dubbeldoktor och lite till, men ingen dansexpert. För mig var det viktigaste att gå ut och njuta av dansen och det måste jag säga att jag gjorde, jag njöt verkligen, sade doktor Mouna till Aftonbladet.

https://www.instagram.com/p/Cbk8OgQLHJ0/

Doktor Mouna om dramatiska flykten från Iran

När läkaren och neuroforskaren gästade populära Sveriges Radio-programmet P4 Extra i lördags berättade hon bland annat om sin bakgrund som flyktingbarn från Iran.

– Jag var ju en ganska traumatiserad liten flicka när vi kom dit efter flykten. Det var en dramatisk flykt. Vi flydde i minus 25, 30 grader över bergen till Turkiet, säger Mouna Esmaeilzadeh i P4 Extra.

Flykten kunde ha slutat riktigt illa, berättar Mouna.

– Hästen halkade och min mor råkade släppa taget om mig så jag gled ur hennes händer och ner i den djupa snön. Hon kunde inte hitta mig, så jag dog. Jag hade ingen puls och ingen andning när hon till slut kände mitt hår mellan sina fingrar och drog upp mig. Sen kom vi till en by där några fattiga bykvinnor räddade mitt liv.

Doktor Mouna har en tydlig minnesbild av hur det var att komma till Sverige som liten flicka.

– Jag var väldigt traumatiserad när vi kom till Sverige, jag pratade inte, åt knappt. För första gången i mitt liv fick jag se en lekpark. Från min födsel tills vi flydde landet levde vi i hemlighet.

Att få börja gå i svensk skola var så klart en milstolpe.

– Jag tror också att folk förstår inte hur otroligt tacksam man blir när man äntligen får komma till ett fritt land när man varit under flykt och förföljelse. Hur tragiskt det än är, kan det då och då vara bra att bli påmind om att man inte kan ta någonting för givet.

Vi önskar doktor Mouna lycka till i årets ”Let’s dance”!

Foto: TV4

Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!