Anna Bergendahl försvann helt efter Melodifestivalen – nu berättar hon om oväntade drömmen

Anna Bergendahl vann tittarnas hjärtan och tog hem Melodifestivalen 2010.

Men sen blev det tyst.

Nu berättar den återigen Mello-aktuella artisten om karriären – och drömmarna.

– Jag har alltid velat bli läkare, säger Anna Bergendahl till Nöjeslivet.

Anna Bergendahl slog igenom redan som 16-åringen i TV4:s ”Idol” 2008. Två år senare nådde hon sin hittills största höjdpunkt i karriären.

Med bidraget ”This is my life” tog hon hem hela Melodifestivalen. Men efter framgångarna har det varit förhållandevis tyst om artisten. Fram tills nu. På lördag gör Anna Bergendahl, åtta år efter finalsegern, comeback i Melodifestivalen med bidraget ”Ashes to ashes”.

– Det känns fantastiskt. Jag är så sjukt peppad, säger hon till Nöjeslivet inför den första deltävlingen i Göteborg nu på lördag.

Anna Bergendahl: Jag är säkrare i mig själv

Om ”This is my life” var en ballad är bidraget hon nu deltar med någonting helt annat.

– Jag är upphovsperson den här gången och jag är äldre och säkrare i mig själv och förhoppningsvis en bättre sångerska, säger den nu 28-åriga artisten.

– Men jag hoppas att man ändå kommer känna igen mig och att jag kan förmedla den värme och som jag känner att jag gjorde 2010.

FOTO: Janne Danielsson/SVT

Anna Bergendahl om att bli läkare: Skrev högskoleprovet sju gånger

Efter segern i Melodifestivalen fortsatte Anna Bergendahl sin satsning på musiken. Hon har bland annat åkt till USA där hon turnerat och skrivit musik. Ifjol släppte hon även en EP. Men för några år sedan bestämde sig Anna Bergendahl för att prova på något helt annat, och började plugga till läkare i Örebro.

– Jag har alltid velat bli det. Jag gick samhällsvetenskapligt program och behövde komplettera med lite kursen. Sen skrev jag högskoleprovet sju gånger, jag fick kämpa för att komma in. Det har alltid varit en dröm, men inte en självklarhet eftersom jag inte är lagd åt det hållet. Men så kom jag in och det passade mig bra, säger Anna Bergendahl som är halvvägs in i studierna.

Topptippad inför Melodifestivalen

Hon tycker det fungerar bra att kombinera studierna med musiken.

– Det är ju olika delar av hjärnan som jag använder. När jag pluggar blir jag trött av en lång dag, men så kan jag ändå gå in i studion och bli inspirerad och få energi. Att plugga är ju väldigt flexibelt, det är inte som ett heltidsjobb.

Beroende på hur det går i Melodifestivalen, Anna Bergendahl är topptippad inför lördagens deltävling, kan det dock bli aktuellt med en studiepaus.

Men innan dess lägger Bergendahl både tid på studier och Mello-repande.

– Ja, jag gör faktiskt det. Men nu har jag fått tre dagar ledigt, säger Anna och skrattar.

Härligt att se dig i Melodifestivalen igen, Anna! Lämna gärna en kommentar på Facebook för att önska Anna Bergendahl lycka till inför Mello-comebacken!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/fABLG4LD60O65bXopqZq1S0EkVRkVrODY2FqRjMCbtnKaD3Td86DnkMZUL1Wev91?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat