Lotta Engberg om konflikten med Arja Saijonmaa – i direktsändning: ”Den satans jävla körkossan”

Säsongspremiären av Lotta på Liseberg startade stort med tre Mello-veteraner som gäster. När Lotta såg tillbaka på sin egen medverkan i Melodifestivalen kom gamla känslor upp till ytan, och ett gammal groll med Arja Saijonmaa avslöjades. 

Tusse, Klara Hammarström, och flerfaldiga Mello-vinnaren Charlotte Perrelli var alla samlade på scenen under säsongspremiären av Lotta på Liseberg i TV4

Premiär av Lotta på Liseberg

Förutom framträdanden i form av nya låtar och allsång så delade artisterna minnen från när de medverkade i Melodifestivalen. Lotta konstaterade att tillsammans hade de medverkat i Mellon 16 gånger, men den enda som tagit hem en vinst av Eurovision var Charlotte. 

– Ja men snacka om att leva på gamla meriter, skojade Charlotte Perrelli om sig själv. 

De pratade även om saker som hänt bakom kulisserna i samband med sin medverkan. Händelser som svenska folket inte fick se. 

När Lotta vann med “Fyra bugg och en coca cola” år 1987 var hon klädd i en gul skjorta och en kjol med bananer och palmer på. En outfit som alla minns väl. Det Lotta själv minns bäst var dock det faktum att hon var höggravid när hon tävlade för Sverige. 

Kallades körkossa

Att hon slog motståndaren Arja Saijonmaa med en poäng var inte populärt. I direktsändning avslöjade Lotta att stämningen var allt annan än bra mellan de två Mello-veteranerna efteråt. 

– Jag kan bara säga att när jag vann med “Fyra bugg och en coca cola med en poäng över Arja Saijonmaa. Alltså det var ju inte riktigt så det var tänkt och jag skulle föda barn och allting. Och så kom jag in i logen efteråt och satt där och ni vet man var ganska pustig när man ska få barn och allting och så sa jag Vad hände för någonting?’, sa Lotta Engberg. 

Hon fortsätter: 

– Så hörde jag hur någon kom stampade in i logen bredvid och det var Arja Saijonmaa, så hörde jag hur hon sa ‘Den satans jävla gravidakörkossan’. 

Lotta på Liseberg, säsongspremiär. Foto: TV4

Avslöjande fick både Charlotte och Klara att brista ut i gapskratt, medan Tusse satt chockad. 

Lotta konstaterade sedan att det var glömt sedan länge och att stridsyxan var begraven.

 

Läs mer om...