Mandelmanns i sorg – efter tragedin på gården

Med sin genuina och varma inställning till livet har paret Gustav och Marie Mandelmann, sedan tv-premiären för ett år sedan, fått en stor plats i hjärtat hos svenskarna.

Men det är inte bara skratt och glädje på den kravmärkta gården på Österlen. Under tisdagens avsnitt av ”Mandelmanns gård” inträffade en tragedi – som satte livet i nytt perspektiv.

– Man påminns om hur skört livet är, säger Mandelmanns i TV4-programmet.

I avsnittet, som sändes under tisdagskvällen, kryper våren allt närmare på Mandelmanns gård Djupadal i den skånska idyllen.

Det är dags för lamning – och med assistans av paret Mandelmanns föds flera lamm. Men snart blir det dramatiskt.

Två lamm äter inte som de ska. De får flaskmatning, extra tillsyn och vila under en värmelampa. Ett av lammen är väldigt svagt och svävar mellan liv och död.

Sluter ögonen

När Gustav lite senare tittar till lammen ser han att ett av dem är alldeles stilla och iskall i munnen. Han tvingas sluta ögonen på lammet, bära iväg det och anordna en begravning.

Det är en tragedi som sätter djupa spår i paret Mandelmanns.

– Det är tråkigt när lammen dör, det är det verkligen. Har man många får är det alltid något lamm som inte klarar av och som har någon defekt av något slag, säger Gustav Mandelmann i programmet.

”Påminns om hur skört livet är”

Även Marie Mandelmann påminns om döden och hur skört livet är.

– Man lever nära livet på något sätt. Man glömmer inte bort att döden finns väldigt nära. Det gör ju att man tar vara på livet också på ett helt annat sätt, säger Marie Mandelmann i TV4 och fortsätter:

– Att leva så här gör ju att man hela tiden påminns om vad skört livet är. Man är tacksam för alla liv man har räddat också.

Bildkälla: TV4