Stefan och Krister återförenas – efter 18 år

Stefan och Krister har inte spelat tillsammans på nästan tjugo år.

I sommar gör de äntligen comeback!

– Det är ju en mild återförening. Stefan står på scenen igen. Och jag har bara ändrat lite grann i ett gammalt manus, säger Krister Classon till Aftonbladet.

Stefan och Krister är kanske Sveriges mest älskade buskis–par. Tillsammans har de fått ikonstatus i humor-Sverige. Men faktum är att de inte gjort något tillsammans på 18 år.

–  Vi har inte gjort något ihop sedan 2001, Stefan och jag, det är 18 år sedan. Men ”Stefan & Krister” har blivit som benämningen på en stil. Jojje (Jönsson) har berättat att han och Siw (Carlsson) har gått tillsammans på stan och folk har pekat på dem och sagt: Där går Stefan & Krister, säger Krister Classon till Aftonbladet.

Krister har tidigare varit öppen med att han är bipolär. För åtta år sen valde att han att sluta helt med att skriva och regissera föreställningar.

– Nu mår jag jättebra, när jag inte har några måsten längre. Ju större framgångar vi fick, ju mer press kände jag, säger Krister Classon till Aftonbladet.

Krister Classon om återföreningen: ”Har bara ändrat lite…”

Och nu är han redo att ställa sig på scenen igen. I sommar är han och gamle parhästen Stefan Gerhardsson aktuella med farsen ”Stulen kärlek” på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg.

Farsen är dock en ny gammal sådan, eftersom den skrevs och spelades redan för 15 år sen.

– Det är ju en mild återförening. Stefan står på scenen igen. Och jag har bara ändrat lite grann i ett gammalt manus säger Krister.

Då gör Stefan & Krister comeback

Föreställningen har premiär den 30 juni. Med sig på scenen har de Siw Carlsson, Anna Carlsson, Mikael Riesebeck, Jojje Jönsson och Mikael Ahlberg.

Stefan och Krister har gjort åtskilliga farser tillsammans. Den senare är för många mest förknippad som den något märklige Birger, klädd i röd långärmad tröja, orange basker och stora glasögon.

Duon ligger även bakom den kultförklarade tv-serien ”Full frys” som gick på TV4 1996.

Vilka fantastiska nyheter! Dela gärna denna artikel om du också har saknat Stefan och Krister i alla dessa år!

 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/eCMR5vBx4yC1W5XrWRBRCIZywcpobrYopMF3bR4EGY7zKHBdNoKpaneDKAbCgDvs?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]