Efter tuffa uppbrottet från Alcazar – nu avslöjar Lina Hedlund vad som räddade henne

Över tio år var hon en del av discogruppen Alcazar. Nu berättar Lina Hedlund comebacken som soloartist och att börja om – som 40 åring.

– Jag har alltid känt mig som en soloartist fastän jag ingått i en grupp, säger hon till Nöjeslivet.

För många personer är hon starkt förknippad med discogruppen Alcazar. Efter 11 år i gruppen tog hon och medlemmarna Andreas Lundstedt och Tess Merkel avsked från discot vid årsskiftet– efter alla år.

Sedan dess har inte Lina hunnit bearbeta uppbrottet, då hon bara månader senare gör sig redo för att medverka i Melodifestivalens tredje deltävling.

Men förutom att komma tillbaka som soloartist till tävlingen, blir det också en chans att börja om på ny kula som 40 åring.

– I år firar jag tjugo år som artist och halva den tiden har jag varit i en grupp. Nu är det dags för mig att visa en ny sida och färg av mig själv. Det är något som känns viktigt för mig nu när jag ska starta igen som solo-Lina, säger hon.

Linda Hedlund återvänder till Mello som soloartist. Foto: Robert Olausson

”Fint urträde ur Alcazar”

Hennes låt ”Victorious” kommer inte fortsätta på samma discobana som personer kan vara vana vid att se henne i tidigare.

– Det känns som ett fint urträde ur Alcazar. Det är inte en hel omvändning. Den här låten kunde jag inte tacka nej till, den drabbade mig med en gång, säger Lina.

Och att stå på scenen utan Andreas eller Tess är ingenting som gör Lina orolig. Men det är med stor tacksamhet och stolthet som Lina ser tillbaka på sina år med Alcazar.

– Jag har alltid känt mig som en soloartist fastän jag ingått i en grupp. Nu har jag möjlighet att få tänka på vad jag vill och inte vill, istället för att tänka på att göra likadant som någon annan. Allt har sin tid och nu är det tid för detta. Men det betyder ju inte att jag är ensam på scenen, säger hon hemlighetsfullt.

”Tur emotionellt”

Och att hon dök in direkt in i Melodifestivalen efter uppbrottet tror hon bara är bra.

– Det kanske var tur emotionellt för mig att dyka upp i ett nytt stort projekt. Nu får jag chansen att direkt säga ”här är Lina”. Det är en magisk tajming. Tess önskade mig nyss stort lycka till inför Melodifestivalen. Jag känner så starkt för min låt, annars hade jag aldrig ställt upp. Jag kanske börjar reflektera över uppbrottet från Alcazar först i vår, säger Lina.

”Viktigaste hur mina skatter mår där hemma”

Lina Hedlund har redan varit med i Melodifestivalen fem gånger tidigare, vilket förståeligt nog också kan leda till ökad press.

– Pressen är väl störst från mig själv att jag ska kliva in och känna att jag gjorde det bästa jag kunde. Jag är en prestationsmänniska som alltid haft högra krav. Men nu är jag 40 plus och tvåbarnsmamma. Det viktigaste är ju hur mina skatter mår där hemma. Men jag vill fortfarande gå ut och köra ett så jävla bra nummer, säger Lina.

Va kul att du kommer tillbaka till Mello Lina med en låt du älskar! Tryck på gilla-knappen för att önska Lina lycka till inför deltävlingen!

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat